Ζεφύρι: Συνελήφθη εμπλεκόμενος στην δολοφονία του 8χρονου

Μέλος του κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες με πρόσχημα το market pass, ήταν και ο συλληφθείς, που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του παιδιού στο Ζεφύρι.

zefiri

Στη σύλληψη ενός εμπλεκόμενου στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του αδικοχαμένου 8χρονου, που έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Ζεφύρι, πρόχωρησε η ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια έρευνας μελών του κυκλώματος που εξαπατούσε πολίτες με την μέθοδο fishing.

Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 10ου Ανακριτή Πρωτοδικείου Αθηνών. Oι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον παρακολουθούσαν εδώ και πολύ καιρό για τις απάτες και έτσι έκαναν έρευνα σε σπίτι που ανήκει σε άτομο του περιβάλλοντός του, όπου τον εντόπισαν και του πέρασαν χειροπέδες. Μέλος του κυκλώματος που διέπραττε απάτες ήταν και δεύτερο άτομο που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του παιδιού στο Ζεφύρι.

Πρόκειται για άντρα που είχε συλληφθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών και είχε αφεθεί ελεύθερο. Ωστόσο, ακολούθησε δεύτερη σύλληψή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση με τις απάτες. Σημειώνεται ότι οι δύο αυτοί άντρες φέρονται να ανήκαν στην ομάδα των οκτώ ατόμων που στοχοποίησαν το σπίτι της οικογένειας του 8χρονου στο Ζεφύρι. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι δεν είναι αυτοί που πυροβόλησαν.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση με τις απάτες με λεία 6 εκατομμύρια ευρώ, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που «ξηλώθηκε» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζούσε σε πολυτελές σπίτι στο Ζεφύρι. Συνολικά συνελήφθησαν 24 άτομα, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 155. Στο σύνολό τους οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον Ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο στις 28 Οκτωβρίου.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

H τραγωδία είχε σημειωθεί στο Ζεφύρι το απόγευμα του Σαββάτου (14/10), όταν το 8χρονο παιδί σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών από ομάδες Ρομά. Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών επί της οδού Μαρίνου Αντύπα μία σφαίρα χτύπησε και τραυμάτισε το παιδί. Στη συνέχεια ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.