Χειριστής drone κατέγραψε εν ψυχρώ δολοφονία αμάχου από Ρώσους στρατιώτες (Video)

Αποτροπιασμό προκαλεί το βίντεο που μετέδωσε το ZDF - Πώς ένας χειριστής drone κατέγραψε κατά τύχη, την εν ψυχρώ δολοφονία - Πώς επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητά του επίμαχου υλικού.

άμαχος Κίεβο 1068x534 1

Βίντεο-σοκ που κάνει από το πρωί της Τετάρτης (16/03) το γύρο του διαδικτύου, φέρεται να αποτυπώνει ένα ακόμη έγκλημα πολέμου: Την – εν ψυχρώ – δολοφονία ενός αμάχου από Ρώσους στρατιώτες, όπως μετέδωσε το γερμανικό κανάλι ZDF. Το κανάλι μάλιστα επιβεβαιώνει, ότι το βίντεο είναι αυθεντικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το γερμανικό κανάλι ZDF, Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν άμαχο, ο οποίος μάλιστα είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια θέλοντας να δείξει πως είναι άοπλος και δεν αποτελεί κίνδυνο, με το κανάλι να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Όπως επισημαίνει το ZDF, δύο ξεχωριστά κλιπ εστάλησαν στην εκπομπή Frontal από ανώνυμη πηγή, και περιείχαν τα σοκαριστικά πλάνα, ενώ – σύμφωνα πάντα – με την ίδια ανώνυμη πηγή που έστειλε τα βίντεο, το υλικό έχει τραβηχθεί στον αυτοκινητόδρομο Ε40, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Κίεβο και τα πλάνα είναι από drone.

Συγκλονίζει το βίντεο με την εν ψυχρώ δολοφονία

Το επίμαχο υλικό καταγράφηκε στις 7 Μαρτίου του 2022 από drone, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα:

Όπως φαίνεται επιβατικά αυτοκίνητα κατευθύνονται προς το κέντρο του Κιέβου όταν βρίσκονται απέναντι από τανκ που φέρουν τα αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, το drone κατέγραψε τη θέση ενός ρωσικού τεθωρακισμένου μερικά μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο. Το τανκ φέρει τα αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Μπροστά του βρίσκεται ένα μπλε αμάξι, που φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές από σφαίρες, και στα δέντρα δίπλα από αυτό οι μικρές αλλά χαρακτηριστικές σιλουέτες στρατιωτών που κρατούν όπλα.

Κάποια κάνουν αναστροφή όμως ένα ασημί αυτοκίνητο σταματά με τον οδηγό να κατεβαίνει σηκώνοντας ψηλά τα χέρια. Εκείνη τη στιγμή δέχεται τα πυρά από τα οποία πέφτει νεκρός ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο του, σύμφωνα με το ZDF.

ZDF: Πώς επιβεβαιώνει την αυθεντικότητά του

Το κανάλι εξηγεί στη σελίδα του ότι, προκειμένου να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του βίντεο (αφού στον πόλεμο, ένα από τα πρώτα θύματα είναι η αλήθεια, όπως επισημαίνεται) έκανε τα εξής:

Ο χειριστής του drone: Αρχικά, αναζήτησε τον χειριστή του drone που τράβηξε τα πλάνα και μίλησε μαζί του. Πρόκειται για έναν έμπορο ηλεκτρικών ειδών που δεν δίστασε να καταταγεί ως εθελοντής όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στην Ουκρανία, για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, σύμφωνα με το κανάλι. O «Ζανόζα» εκείνη την ημέρα είχε ως αποστολή να καταγράψει με το drone του, ένα Mavic III, τις θέσεις των Ρώσων στον αυτοκινητόδρομο E40 και, χωρίς να το περιμένει, κατέγραψε τη συγκλονιστική σκηνή. Όπως είπε, στη συνέχεια το όχημα του αδικοχαμένου άνδρα απομακρύνθηκε και κάηκε.

Η χρονική σήμανση: Tα πλάνα περιέχουν χρονική σήμανση και έχει γίνει η απαιτούμενη διαδικασία διασταύρωσης.

To Google Maps: Όπως αναφέρεται, στελέχη του καναλιού εντόπισαν τη σκηνή του εγλήματος στο Google Maps, με όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται στα βίντεο να ταιριάζουν απόλυτα.

Επιπλέον, είναι γνωστό και διασταυρωμένο – όπως επισημαίνει το κανάλι – ότι εκείνη την ημέρα ρωσικές δυνάμεις βομβάρδιζαν το πολύ κοντινό προάστιο του Κιέβου, Ιρπίν.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να ταξίδευε με μια γυναίκα και ένα παιδί, ωστόσο παραμένει άγνωστο το τι απέγιναν.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…