Ζαχαριάδης σε ΝΔ για ανασχηματισμό: Με μέτρο σοβαρότητας τον Άδωνι, μπορείς να διασκεδάζεις

"Να αφήσουμε την επιτροπή να δουλέψει" και να έχουμε "σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος" σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, είπε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

5a97ead11dc524f3388b46c7

“Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι στα χέρια της επιτροπής και της ελληνικής δικαιοσύνης. Διεξάγεται διεθνής έρευνα γι’ αυτό το σκάνδαλο, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στην επιτροπή της Βουλής αλλά και στη συνέχιση της έρευνας της δικαιοσύνης ότι μπορεί να βρει ό,τι υπάρχει” αναφέρει ο Κώνσταντίνος Ζαχαριάδης σε δηλώσεις του και προσθέτει: “Χρειάζεται μια βοήθεια στον δημόσιο λόγο και τον διάλογο, να αφήσουμε την επιτροπή να δουλέψει”.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση πετάει “λάσπη στον ανεμιστήρα”, το στέλεχος της Κουμουνδουρου χαρακτήρισε “πολιτικά γελοίο και απαράδεκτο να θεωρείς ότι ο πολιτικός σου αντίπαλος κατασκευάζει τις κατηγορίες για να σε βάλει κατηγορούμενο απέναντί του”.

“Προσβάλλουν”, υπογράμμισε, “και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης λέγοντας ότι εμείς τους υπαγορεύσαμε κομμάτια της δικογραφίας. Αυτά είναι πρωτοφανή, πρωτόγνωρα -κατά τη γνώμη μου γελοία πράγματα- και θα πρότεινα σε όλους να έχουμε σεβασμό στην ελληνική Δικαιοσύνη, σεβασμό στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος. Και να μην μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω, σε μετεμφυλιακό κλίμα, οι κραυγές και οι απειλές διαφόρων που τις είδαμε και μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας την προηγούμενη εβδομάδα”.

Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο ίδιος επισήμανε ότι “είναι ένας ανασχηματισμός, ο οποίος συμπληρώνει κάποιες θέσεις στην κυβέρνηση και κάνει κάποιες μικρές μετακινήσεις” καθώς “αυτά διαπίστωσε ο πρωθυπουργός ότι χρειαζόταν να αλλάξουν σ’ αυτή τη φάση”, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα νέα μέλη της κυβέρνησης και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

“Την επόμενη περίοδο η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομάδα, το κόμμα, θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα της περιόδου. Είναι κρίσιμη η περίοδος που διανύουμε σε μια σειρά από ζητήματα, πιστεύω, όμως, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και πιστεύω ότι σιγά – σιγά τα πράγματα και στην καθημερινότητα θα αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Για την κριτική της Νέας Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό, ότι “ο κ. Τσίπρας προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της θητείας του” και πως “με τις επιλογές του ο Τσίπρας διασκεδάζει τους Έλληνες”, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε πως “αν έχεις ως μέτρο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Γεωργιάδη, ε, τότε μπορεί να διασκεδάζεις…” και προσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία από το 2015 “κάθε 15 μέρες λέει εκλογές”, ενώ “το ξέρει αλλά δεν το ομολογεί, ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 2019”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία είναι “για να κρατάει ένα πολιτικό ακροατήριο δικό της, που τού έλεγε ότι κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας θα καταρρεύσει, δεν μπορεί, δεν αντέχει”.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το στέλεχος της Κουμουνδούρου διαπιστώνει μια “θετική κινητικότητα”, λέγοντας πως η αποκαθήλωση αγαλμάτων στη γείτονα και η μετονομασία του αυτοκινητόδρομου και του αεροδρομίου είναι “οι πρώτες θετικές συμβολικές κινήσεις” αλλά “πρέπει να γίνουν βήματα και στο ουσιαστικό επίπεδο” και, όπως είπε, “υπάρχει έδαφος να γίνουν αυτά τα βήματα”.

“Έχει οριοθετηθεί ο διάδρομος της λύσης. Εμείς θα επιμείνουμε σ’ αυτό το πλαίσιο λύσης και πιστεύουμε ότι και οι γείτονες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, έχουν ωριμάσει για να κάνουν κάποια βήματα προς τα εμπρός” είπε και πρόσθεσε πως “αν προχωρήσουμε και το λύσουμε (το ζήτημα αυτό) θα αναδείξει ακόμα πιο εμφατικά τον ρυθμιστικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου σε μια περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας είναι ιδιαίτερα ασταθής”.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…