Ζαν-Λυκ Μελανσόν: "Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή"

«Μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι εφικτή», δήλωσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές, καλώντας «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ενωθούν» με την Ανυπόταχτη Γαλλία για τις βουλευτικές εκλογές.

NewsRoom 07/05/2017 | 23:39

«Οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να δείξουν πως έπειτα από μια ψήφο άρνησης και φόβου, είναι καιρός να κάνουμε μια θετική επιλογή», ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας, που κατέλαβε την τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ο Μελανσόν κάλεσε «όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν σε ρήξη με το παρελθόν να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές την Ανυπότακτη Γαλλία» τον Ιούνιο, εκτιμώντας πως η Γαλλία «δεν είναι καταδικασμένη [να ανήκει] ούτε στους πλούσιους ούτε στους μνησίκακους», στην πρώτη ομιλία του μετά τη νίκη του υποψήφιου του En Marche! απέναντι στη Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές.

Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου «ήρθε τρίτη στον δεύτερο γύρο, μετά τον κ. Μακρόν και την αποχή και τα λευκά» ψηφοδέλτια, είπε.

«Απόψε τελειώνει η πιο θλιβερή προεδρία στη διάρκεια της Πέμπτης Δημοκρατίας που έχει καταστρέψει πρακτικά οποιαδήποτε εμπιστοσύνη την περιέβαλε (...) αλλά για μία ακόμη φορά, παρ' όλ' αυτά, με την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα ψηφοδέλτια, όπως και με τις ψήφους στο όνομα του Μανουέλ Μακρόν, η χώρα μας απέρριψε μαζικά την άκρα δεξιά επειδή είναι ξένη προς τη δημοκρατική ταυτότητα της Γαλλίας», είπε ακόμη ο Μελανσόν.

Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών είπε ακόμη πως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει έναν πόλεμο στο γαλλικό κοινωνικό σύστημα.

«Το πρόγραμμα του νέου μοναρχικού στιλ προέδρου είναι γνωστό ήδη. Είναι ένας πόλεμος εναντίον του γαλλικού κοινωνικού συστήματος και οικολογική ανευθυνότητα», είπε ο Μελανσόν.