Ζάεφ: Θα είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας που αναγνωρίζεται η μακεδονική ταυτότητα

«Είμαστε σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, στην πορεία προς μία ιστορική πρόκληση» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου.

5b9a471d1dc5247d658b4567

«Οι πολίτες γνωρίζουν ποια απόφαση θα πρέπει να λάβουν. Θα είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας που αναγνωρίζεται η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η καλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί στη χώρα μας. Ευκαιρία καταπληκτική και δεν πρόκειται να τη χάσουμε. Είναι το εισιτήριό μας για ΕΕ και ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

«Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου» είπε ο κ. Ζάεφ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τα μέλη και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. για την υποστήριξη, που όπως είπε, έλαβε η κυβέρνησή του εν όψει του δημοψηφίσματος.

Όσον αφορά στο επικείμενο δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ σημείωσε ότι «είναι ένα δημοψήφισμα για το μέλλον, ένα δημοψήφισμα για τη δεύτερη ανεξαρτησία μας. Όλα τα κράτη της περιοχής θα έχουν καλύτερη τύχη, η ολοκλήρωση των κρατών των Βαλκανίων στην ΕΕ θα μας δώσει τη σταθερότητα που επιθυμούμε. Δεν θα επιτύχουν τα Βαλκάνια αν δεν ενταχθούν στην ΕΕ. Η ενίσχυση των Βαλκανίων είναι μια γεωστρατηγική επένδυση για την Ένωση».

«Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι μια καλή ευκαιρία για τη χώρα μου, είναι εγγύηση για τη χώρα, για τη δημοκρατία, την παιδεία και τις υποδομές. Αυτή είναι η ευθύνη που ο λαός μου πρέπει να αναλάβει», σημείωσε. «Το ευρωκοινοβούλιο είμαι βέβαιος πως θα ενισχύσει την πορεία μας προς το κοινό μας μέλλον».

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Ελλάδα σημειώνοντας ότι «έφτασε ακριβώς σε μία περίοδο που η ΕΕ είναι το ζωντανό παράδειγμα της συνεργασίας ανάμεσα στα κράτη».

«Τις παρανοήσεις που είχαμε με την ελληνική Δημοκρατία τις μετατρέψαμε σε συνεργασία. Και οι δύο κάναμε παραχωρήσεις, αλλά και οι δύο καταφέραμε πάρα πολλά προς όφελος των κρατών παραμερίσαμε ένα εμπόδιο που βρισκόταν εκεί 25 χρόνια, βελτιώνουμε τη συνεργασία, την ασφάλεια και την οικονομία και προασπίζουμε τα στοιχεία που μας καθαρίζουν» είπε και ευχαρίστησε δύο φορές τον Έλληνα ομολογό του Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι μια συμβιβαστική συμφωνία για να φύγουμε από το παρελθόν και να πάμε μπροστά με το μεγάλο βήμα» τόνισε αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρέσπων.

Αναφερόμενος, δε, στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου είπε ότι «ο λαός της χώρας μου έχει ένα να αντιμετωπίσει ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Έχουμε λάβει μεγάλη ενθάρρυνση από εσάς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για αυτήν τη συμφωνία».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…