Newsroom

Newsroom

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η δίωξη του Κ. Βαξεβάνη αποτελέι πλήγμα για τη δημοκρατία"

Το γεγονός ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία, υποστήριξε στην…

konstantopoulou

Το γεγονός ότι η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία, υποστήριξε στην κατάθεση της ενώπιον του Δικαστηρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί ένα πλήγμα για το συνταγματικό πολιτισμό και τη δημοκρατία» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «ο μοναδικός άνθρωπος ενήργησε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας διώκεται ενώ εκείνοι που συμβάλλουν στη συγκάλυψη συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι».

Επιπλέον η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι “το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος που υπηρετεί το καθήκον του, ο οποίςο δημοσιεύει εκείνο το οποίο περιέρχεται στη γνώση του και στην κατοχή του, γνωρίζοντας ότι εκείνοι που το είχαν στα χέρια τους υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδροι του ΣΔΟΕ κτλ. το έχασαν το ξέχασαν κτλ. ο δημοσιογράφος σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί το συνταγματικό και το δημοκρατικό του καθήκον”.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αγοράς του αρχείου, μίλησε για υπέρβαση του προϋπολογισμού στο κομμάτι των απόρρητων δαπανών, κατά τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο τεύχος του HOT DOC που κυκλοφορεί αποκαλύπτεται έγγραφο φωτιά με το οποίο ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έδωσε εντολή να εκταμιευθεί ποσό 10 εκατ. ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε ρωτήσει επανειλημμένα τον κ. Σαχινίδη, για το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό αυτό καθώς επίσης και για το που πήγε και δεν πήρε απάντηση. Μίλησε ακόμη για το ενδεχόμενο να έχουν χαθεί αρχεία από την ώρα που το αρχείο ήρθε στην Ελλάδα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «να έχει γίνει αντικείμενο συναλλαγής».

Επίσης σε απάντηση που έδωσε σε ερώτηση του συνηγόρου αναφορικά με την παράδοση του υλικού σημείσωσε ότι, «όταν υπάρχει επίσημη παράδοση από κυβέρνηση σε κυβέρνηση τότε αυτό αποτελεί νόμιμο υλικό, αξιοποιήσιμο και τότε υπάρχει υποχρέωση ενέργειας σε σχέση με το στοιχείο αυτό». Οπότε δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό να αγοράστηκε.