Newsroom

Newsroom

Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Από τα μοντάζ του κ. Κεδίκογλου στα κολάζ του κ. Χατζηδάκη;”

Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κώστα Χατζηδάκη κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με…

Νέα ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κώστα Χατζηδάκη κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με άλλους έξι βουλευτές του κόμματος. Η νέα ερώτηση αφορά υποτιθέμενη μελέτη του ΟΟΣΑ για υποτιθέμενες θετικές συνέπειες από την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι ίδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν καταθέσει αρχικά ερώτηση στις 24/07/2013. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, δημοσιεύμα του ηλεκτρονικού Τύπου αποκάλυπταν ότι ουδεμία τέτοια μελέτη υπήρχε. Μάλιστα σε σχετική επικοινωνία δημοσιογράφου την Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΟΟΣΑ, κ. Louise Fietz, η τελευταία επεσήμανε ότι δεν υφίσταται σχετική «μελέτη» ή «δημοσίευση» στη βάση δεδομένων του Οργανισμού.

Ερωτηθείς ο κ. Χατζηδάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 16 Ιουλίου 2013, είχε επικαλεσθεί την ύπαρξη email από τον ΟΟΣΑ το οποίο υποτίθεται ότι επιβεβαίωνε την ύπαρξη της σχετικής μελέτης.

Ωστόσο, όπως επισήμαιναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου “η αρμόδια επικεφαλής του προγράμματος αξιολόγησης Ανταγωνισμού στην Ελλάδα του ΟΟΣΑ, κ. Ania Thieman, επιιβεβαίωνε “ότι δεν υφίσταται καμμία ολοκληρωμένη μελέτη για την άρση των ρυθμιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό στην Ελλάδα, με αναφορά στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές”. Οι βουλευτές ζητούσαν να πληροφορηθούν για την ύπαρξη ή μη της μελέτης που επικαλέστηκε ο κ. Χατζηδάκης.

Στις 28 Αυγούστου ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στην ερώτηση , δίχως όμως να προσκομισει τίποτα συγκεκριμένο που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχετικής μελέτης. Μάλιστα ο υπουργός υποστήριξε ότι κατετέθησαν στην αγγλική γλώσσα σχετικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, δίχως όμως να δείξει και πάλι κάτι συγκεκριμένο.

Για το λόγο αυτό οι βουλευτές επανέφεραν την ερώτηση ζητώντας από τον κ. Χατζηδάκη να απαντήσει στα εξής:

1. Ήταν ενήμερος ο Πρωθυπουργός για την απόφαση του Υπουργού με την οποία δημοσιοποιήθηκαν φερόμενα στοιχεία υποτιθέμενης ολοκληρωθείσης έρευνας, ως δήθεν αυθεντικά συμπεράσματα Διεθνούς Οργανισμού («Όλα αυτά που λέμε εμείς δεν τα υποστηρίζουμε μόνο εμείς. Έχω μαζί μου αποσπάσματα από την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για μια ευρύτερη παρέμβαση ως προς τον ανταγωνισμό. Ο ΟΟΣΑ λέει ότι η απελευθέρωση τείνει είτε να αυξήσει είτε, στη χειρότερη περίπτωση, να αφήσει την πραγματική δαπάνη αμετάβλητη»), την ίδια στιγμή που η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής επισήμαινε ότι η σχετική ρύθμιση του άρθρου 16 «χρήζει πληρέστερης και επαρκέστερης αξιολόγησης»;

2. Αυτή είναι η κυβερνητική συναντίληψη της υπεύθυνης διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση;”

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…