Newsroom

Newsroom

To ύστατο χαίρε στο Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο ταξίδι για…

Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και απλός κόσμος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στο ταξίδι για την τελευταία του κατοικία.

Η κηδεία του μεγάλου σκηνοθέτη κινηματογραφήθηκε συμβολικά από το συνεργείο της «Άλλης Θάλασσας», με τη σκηνοθετική βοήθεια της κόρης του Ελένης.

Παράκληση της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήταν αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Στεφάνια μεταξύ άλλων έστειλαν: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών – Διευθυντών ΕΡΤ, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Νωρίτερα, η σορός του σπουδαίου σκηνοθέτη εξετέθη σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, δεξιά της εισόδου του νεκροταφείου.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού αποφάσισαν να καθιερώσουν Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…