Ύψωσαν τείχος ρατσισμού στη Γερμανία: Χωρίζει ντόπιους από πρόσφυγες (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς αμφιβολία το τείχος που υψώθηκε σε προάστιο του Μονάχου στη Γερμανία ξυπνά μνήμες του παρελθόντος και φυσικά συγκρίνεται με το τείχος του Βερολίνου.

58206a9d1dc52415668b47db

Το ρατσιστικό τείχος, το οποίο είναι πιο ψηλό από εκείνο του Βερολίνου, υψώθηκε στο προάστιο Neuperlach Sud του Μονάχου με σκοπό να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των ντόπιων από τους 160 νεαρούς πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή.

Οι κάτοικοι που ζήτησαν και πέτυχαν την κατασκευή του τείχους υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την ασφάλειά τους, αλλά και για να μην πέσει κατακόρυφα η αξία της περιουσίας τους.

Ανέφεραν ακόμη ότι φοβούνται ότι πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στο καταφύγιο που έχει κατασκευαστεί στη γειτονιά τους, θα προκαλούν θόρυβο και προβλήματα με τη συμπεριφορά τους.

Ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου επιβεβαίωσε την κατασκευή του τείχους και κατέστησε σαφές ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να παίζουν ή με άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν.

Ορισμένοι κάτοικοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν τους νοιάζει καθόλου που το τείχος είναι τόσο ψηλό, από τη στιγμή που κάνει τη δουλειά του. «Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα είμαστε ευχαριστημένοι», λένε.

Από την άλλη, η ανέγερση του τείχους έχει προκαλέσει την οργή άλλων κατοίκων, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινότητας να το αποκαλεί «τέρας του τείχους».

Ένας άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σπίτια ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο, εκφράζοντας την άποψη ότι το τείχος είναι απαίσιο. «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ξύλινος τοίχος με λουλούδι και όχι ένα μεγάλο πέτρινο τείχος», εξήγησε. 













Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…