Newsroom

Newsroom

«Υψηλή διπλωματία»… για κλάματα: Μπορέλ και Αμερικανική πρεσβεία αντιγράφουν τα τρολ του διαδικτύου

Την ώρα που η Ευρώπη βλέπει έναν πόλεμο να ξεκινά στο έδαφός της, οι αρμόδιοι να αποσοβήσουν την κρίση, το ρίχνουν στο τρολάρισμα...

approval g69b172892 1920

Προβληματισμό για το επίπεδο στο οποίο έχει υποπέσει η διπλωματία προκαλούν δύο αναρτήσεις στο twitter που, αν και έχουν γίνει από τα πλέον επίσημα όργανα και στελέχη, μοιάζουν περισσότερο με tweets από τρολ του διαδικτύου.

Τη στιγμή που η Ευρώπη βλέπει να εκτυλίσσεται μια πολεμική σύρραξη στο έδαφός της η οποία ενέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύγκρουση, πρόσωπα και οργανισμοί που θα έπρεπε να αποτελούν φάρους ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και σοβαρότητας, φαίνεται να γίνονται έρμαια της παγκόσμιας τάσης αναζήτησης «likes».

Ο λόγος για δύο αναρτήσεις: Η πρώτη από τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας της ΕΕ, Ζοσέπ Μπορέλ, και η δεύτερη από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

«Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο»

Συγκεκριμένα, χθες ο Ζοσέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του, την οποία έσπευσε να σβήσει λίγα λεπτά αργότερα, κατανοώντας προφανώς πόσο χοντροκομμένη ήταν για έναν άνθρωπο στη θέση του, έγραψε:

«Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ, διαμάντια στην Αμβέρσα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα». 

Η ανάρτηση αυτή του Μπορέλ φαίνεται όμως δεν αντιμετωπίστηκε με την ίδια χιουμοριστική διάθεση από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι σχολίασαν ότι ήταν προσβλητική και πλήττει την υπόληψη της Ευρώπης. Άλλωστε, η απειλή για απαγόρευση του τουρισμού ρώσων πολιτών προς την Ευρώπη δεν βρίσκεται ανάμεσα στις κυρώσεις, αφού κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για πολλές χώρες που βασίζονται στον τουρισμό, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.

«Όταν εμείς χτίζαμε εκκλησίες εσείς κρεμόσασταν από δέντρα»

Η δεύτερη ανάρτηση, προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία, η οποία θα περίμενε κανείς να μην έχει πολύ χρόνο για τρολαρίσματα, τη στιγμή που υποτίθεται πως βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων, με τα συμφέροντα των ΗΠΑ να έχουν σοβαρή εμπλοκή στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή.

Η ανάρτηση της πρεσβείας των ΗΠΑ, μοιάζει περισσότερο με εθνικιστικά τρολαρίσματα παρά με χάραξη διπλωματικών οδών, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ «κοροϊδεύει» τη Ρωσία για το ότι η Μόσχα δεν ήταν χτισμένη τον καιρό που στο Κίεβο υπήρχαν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Συγκεκριμένα, η πρεσβεία έχει αναρτήσει… meme το οποίο δείχνει εκκλησίες και μοναστήρια που χτίστηκαν στο Κίεβο από το 996 μέχρι το 1108, συγκρίνοντας τις αντίστοιχες ημερομηνίες και δείχνοντας ότι η Μόσχα δεν είχε τίποτα εκτός από δάση.

Επιχειρηματολογία, όχι αστεία…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…