Υπουργική παρέμβαση μετά το ρεπορτάζ του koutipandoras.gr – Οι 32 πρόσφυγες στο Καστελλόριζο μεταφέρθηκαν σε υποδομές φιλοξενίας

Αναχώρησαν σήμερα οι τελευταίοι 16 από τους 32 πρόσφυγες που ήταν εγκλωβισμένοι στο Καστελλόριζο με μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

58540dd01dc5249a668b462c

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Μεταφέρθηκαν σε υπάρχουσες υποδομές φιλοξενίας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Τους πρόσφυγες αυτούς, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, είχαν αποβιβάσει διακινητές στο ακριτικό νησί. Επί δύο εβδομάδες κοιμούνταν όπου έβρισκαν και έτρωγαν ότι μπορούσαν να τους δώσουν οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού καθώς τα χρήματα που είχαν μαζί τους, τους είχαν τελειώσει.

Η περίπτωσή τους έγινε γνωστή όταν ένας εξ αυτών πλησίασε εμάς και ένα συνάδερφο φωτορεπόρτερ κατά την διάρκεια της εκεί επίσκεψης του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και 9 βουλευτών από την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο πρόσφυγας που μας πλησίασε μας είπε μεταξύ άλλων «Είμαι από τη Συρία. Ήρθα εδώ από την Τουρκία. Τα λεφτά μου τέλειωσαν. Είμαι εδώ δύο εβδομάδες και μου τελείωσαν τα λεφτά. Θέλω να πάω στην Αθήνα ή τη Ρόδο ή σε οποιοδήποτε καταυλισμό».

Όταν τον ρωτήσαμε αν μίλησε με κάποιον από την τοπική κοινωνία ή τις τοπικές Αρχές όπως ο δήμαρχος εκείνος μας απάντησε: «μίλησα με την αστυνομία και μου είπαν πως δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Όλοι μας μένουμε στον δρόμο».


Πλησιάσαμε τότε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα στον οποίο γνωστοποιήσαμε το γεγονός και εκείνος μας διαβεβαίωσε πως θα μεριμνήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά τους.

Το koutipandoras.gr δεν ξέχασε τους ταλαίπωρους πρόσφυγες και σε επικοινωνία με το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού μας ενημέρωσαν πως σήμερα μεταφέρθηκαν και οι τελευταίοι σε κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας προσφύγων σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου ώστε να τους παρασχεθούν τροφή, ιατρική περίθαλψη και κατάλυμα.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός