Newsroom

Newsroom

Το υπουργείο Υγείας «κλείνει» το Νοσοκομείο Θήρας

Το υπουργείο Υγείας με άγνωστο σκεπτικό αποδεκατίζει σταθερά το Νοσοκομείο Θήρας από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό

4394602

Εν μέσω της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας στη Σαντορίνη, με νέα κρούσματα να καταγράφονται καθημερινά και μια ανάσα από την πολυσυζητημένη έναρξης της τουριστικής περιόδου που επισήμως έχει προσδιοριστεί για τις 14 Μαΐου, το υπουργείο Υγείας με άγνωστο σκεπτικό αποδεκατίζει σταθερά το Νοσοκομείο Θήρας από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες πάνω από πέντε γιατροί, ενώ σοβαρή έλλειψη υπάρχει σε Γενικούς γιατρούς, Παθολόγους, Ορθοπεδικούς, Πνευμονολόγους, Ενδοκρινολόγους κ.ά. Ειδικότερα αποχώρησε ο Παθολόγος, η Βιοϊατρικός και ο Μικροβιολόγος ενώ φεύγει σύντομα και ο Καρδιολόγος-Εντατικολόγος. Ο Οφθαλμίατρος ήλθε στο νοσοκομείο για τρεις μήνες και έφυγε, χωρίς να κάνει ούτε ένα ιατρείο στο νοσοκομείο, ενώ ένας Γυναικολόγος με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ήλθε τρεις φορές στο νοσοκομείο και αποχώρησε.

Πέραν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις τελευταίες μέρες απολύθηκαν δύο επικουρικοί διοικητικοί υπάλληλοι, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης τους, τη στιγμή που το προσωπικό δεν καλύπτει ούτε τον αριθμό των αναγκών της προκήρυξης για ΙΔΑΧ του Οκτωβρίου του 2018. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως αποφασίζεται η απόλυση προσωπικού, όταν πανελλαδικά ακολουθείται η αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, αλλά και, το κυριότερο, όταν στο ίδιο το νοσοκομείο δεν έχουν καν καλυφθεί οι προβλεπόμενες από τον Οργανισμό θέσεις, ενώ οι ήδη υπηρετούντες διοικητικοί υπάλληλοι αναγκάζονται να καλύπτουν ημερήσιες και νυκτερινές ανάγκες, την ώρα που στη σημερινή φάση λειτουργούν δωμάτια covid καθώς και μονάδα εμβολιασμών και επιπλέον σοβαρά τμήματα όπως το γυναικολογικό, το χειρουργικό, η μονάδα νεφρού κ.α. έχουν από πλημμελή έως ανύπαρκτη διοικητική υποστήριξη, για να μην μιλήσουμε βεβαίως για την πλήρη αδυναμία κάλυψης των ετήσιων αδειών των εργαζομένων.

Για το θέμα κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι αναφέρουν ότι προφανώς «η πολιτική της Διοίκησης του νοσοκομείου, εναρμονισμένη φυσικά στις επιταγές της ΑΕΜΥ και του Υπουργείου Υγείας, είναι η αποδυνάμωση κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η μισθοδοσία, η τεχνική υπηρεσία, πρόσφατα η επεξεργασία του νέου ΚΕΟΛ (Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας) έναντι 22.320 ευρώ και η ανάθεση τους σε εξωτερικούς εργολάβους».

Πηγή: healthdaily.gr

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…