Newsroom

Newsroom

Υπουργείο Παιδείας: Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας»

Απομακρύνθηκε προσωρινά ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, που φέρεται να προσέβαλε και να μίλησε απαξιωτικά σε μαθητή της Α’ Γυμνάσιου, όταν την Τρίτη το πρωί εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα.

272858593 464810278481066 3885713982207433388 n 1

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή του γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή φόρεσε φούστα. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε συγκινητική και αφοπλιστική την αντίδραση των μαθητών, ενώ απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση αναφορικά με τον εν λόγω καθηγητή, προτού ολοκληρωθεί η έρευνα,ώστε να μην ειπωθεί κάτι «ανακριβές».

Οι συμμαθητές

Η κατάσταση στο σχολείο, όπως είπε και η Διευθύντρια στο υπουργείο Παιδείας είναι ομαλή. Τα παιδιά του σχολείου προς συμπαράσταση στον συμμαθητή τους από χθες εμφανίζονται στο σχολείο ντυμένα τα αγόρια, ως κορίτσια και τα κορίτσια, ως αγόρια.

Ο πρόεδρος του 15μελούς του μουσικού σχολείου υπογράμμισε τα εξής: «Στο σχολείο μας έγινε συμβάν το οποίο λύθηκε ενδοσχολικά. Υπήρχε ένα παιδί, το οποίο ήρθε στο σχολείο με φούστα και κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, ένας καθηγητής τον βρήκε στο προαύλιο κάνοντάς του σχόλιο για την φούστα. Το σχόλιο που αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο και που ισχύει ήταν η κουβέντα του καθηγητή προς το παιδί ότι είσαι η ντροπή της κοινωνίας. Αυτό το περιστατικό λύθηκε ενδοσχολικά και η σχολική μας κοινότητα το αντιμετώπισε. Καταρχάς να πούμε ότι δεν υπήρξε τσακωμός μεταξύ του παιδιού και του καθηγητή. Απλά ο καθηγητής βλέποντας το παιδί πήγε εκεί να του μιλήσει, λέγοντας του και αυτήν την άσχημη κουβέντα. Επειδή διαβάσαμε διάφορα πράγματα που δεν ισχύουν, όπως παράδειγμα, ότι το παιδί αποβλήθηκε, τιμωρήθηκε και πως έφυγε από το σχολείο μας, έχω να πω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά, το θέμα λύθηκε όμορφα μέσα στο σχολείο και όλα είναι καλά».

moysiko_ilioy.png

Σε κάθε περίπτωση, πηγές του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζουν ότι το ΥΠΑΙΘ έχει εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και, ειδικότερα, τους θεματικούς κύκλους: – Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην με προγράμματα στους τομείς: ψυχική και συναισθηματική υγεία – σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. – Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με προγράμματα στους τομείς: ανθρώπινα δικαιώματα, διαμεσολάβηση, συμπερίληψη: αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…