Υπουργείο Γεωργίας και Πνευματικής Ξηρασίας

Διαγωνισμό ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να διανέμει ενημερωτικά έντυπα μέσω των εφημερίδων.

Έχει ενδιαφέρον ότι ως όρος ορίζεται να πιστοποιήσουν την κυκλοφορία τους με βάση όσα έχουν δημοσιευτεί στην Ένωση Ιδιοκτησιών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ)

Αν ή απόδοσή τους στα γεωργικά θέματα συμβαδίζει με την άποψη που έχουν για το πώς εξελίσσονται τα θέματα στα Μέσα ενημέρωσης τότε μιλάμε για πνευματική ξηρασία.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον εγκέφαλο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ανακοίνωσε τους όρους ότι:

1) Η ΕΙΗΕΑ δεν ανακοινώνει και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ανακοινώνει κυκλοφορίες. Απλώς, στο site της ένωσης αναδημοσιεύονται οι προβλέψεις κυκλοφορίας (ούτε καν δηλαδή η πραγματική κυκλοφορία) που ανακοινώνει το πρακτορείο διανομής Άργος.

2) Οι εβδομαδιαίες εφημερίδες δεν μπορούν να είναι μέλη της ένωσης πάρα μόνο αν έχουν και ημερήσιο φύλλο.

3) Ένας επίσημος φορέας όπως είναι το Υπουργείο, λαμβάνει ως κριτήριο κάτι που όχι μόνο αμφισβητείται από την πλειοψηφία των εκδοτών οι οποίοι και έχουν αποχωρήσει από την ανακοίνωση κυκλοφορίας, αλλά αποδέχεται και πράγματα για τα οποία το Άργος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και εξετάζονται ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Σημειωτέoν, από τις προβλέψεις μετρήσεων, έχουν αποχωρήσει οι εφημερίδες: Καθημερινή, το Documento, η Real News, η Δημοκρατία, η Espresso, και η Νέα Σελίδα.

Μπράβο στο Υπουργείο. Μπράβο και στον Υπουργό.

Πηγή: documentonews.gr