Tο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέρ των Led Zeppelin

Συμμάχους στην κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται ότι βρήκε το συγκρότημα των Led Zeppelin καθώς υπήρξαν καταθέσεις στο δικαστήριο υπέρ της μπάντας στη συνεχιζόμενη διαμάχη περί πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το θρυλικό τραγούδι «Stairway to Heaven».

AP Led Zeppelin

Οι κληρονόμοι του Ράντι Γουόλφ, γνωστός ως Ράντι Καλιφόρνια, που έγραψε το 1968 το τραγούδι «Taurus» για το μουσικό συγκρότημα «Spirit», κατηγόρησαν τα μέλη του Zeppelin ότι έκλεψαν ένα μουσικό μοτίβο από το τραγούδι και το χρησιμοποίησαν ως το αρχικό ριφ του «Stairway».

Αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν σε τοποθέτησή τους στο δικαστήριο ότι η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να κλείσει παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Εφετείο.

Στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης το 2016, η επιτροπή ακρόασης αποφάνθηκε υπέρ των Led Zeppelin ωστόσο το εφετείο ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να ακουστούν οι καταγραφές των δύο τραγουδιών και να μην στηριχτεί η απόφαση μόνο στις μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων της μουσικής και με βάση τις μουσικές παρτιτούρες.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πιστεύουν ότι η επιτροπή αποφάσισε σωστά εξετάζοντας τις παρτιτούρες, καθώς ο νόμος προστασίας του ήχου ψηφίστηκε αργότερα από την εγγραφή του τραγουδιού, από το Κογκρέσο, το 1972.

Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου τον επόμενο μήνα.

 

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…