Υποχωρεί η H&M μετά το σάλο για τις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις

Μετά τις αντιδράσεις για τις νέες ατομικές συμβάσεις, η Η&M υποχρεώθηκε να βάλει «πάγο» στην τροποποίηση (επί τα χείρω) των ατομικών συμβάσεων εργασίας και δηλώνει ότι τις «επανεξετάζει από το μηδέν», ωθούμενη, όπως όλα δείχνουν, στην απόσυρσή τους.

NewsRoom 27/03/2017 | 14:33

του Τάσου Γιαννόπουλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, η γνωστή αλυσίδα ένδυσης και υπόδησης «H&M», δεσμεύτηκε να «επανεξετάσει» από το μηδέν τις τροποποιημένες ατομικές συμβάσεις που επιχείρησε να επιβάλει στους εργαζόμενους. Όλες οι πληροφορίες, καθώς και αναφορές εργαζομένων, συγκλίνουν στο σενάριο πλήρους απόσυρσης των νέων συμβάσεων που παραβίαζαν σκανδαλωδώς την εργατική νομοθεσία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές, οι υπεύθυνοι σε μια σειρά καταστήματα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία ουσιαστικά αποσύρει τις νέες συμβάσεις και ισχύουν οι προηγούμενες, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα.

Το θέμα έγινε γνωστό μέσα από συνεντεύξεις και καταγγελίες των εργαζομένων και αρκετά δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις έξω από καταστήματα της «H&M» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από σωματεία εργαζομένων.

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το θέμα υπήρξε παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η οποία ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρία για τις τρανταχτές αυθαιρεσίες υποχρεώνοντάς την επί της ουσίας να δει ξανά από την αρχή τις συμβάσεις και επιβάλλοντας το «πάγωμα» της διαδικασίας τροποποίησής τους μέχρι να δοθούν αναλυτικές εξηγήσεις για τις παραβιάσεις στη νομοθεσία. Η «H&M», πιεσμένη από την άμεση παρέμβαση του ΣΕΠΕ, αλλά και την στάση των εργαζομένων που δεν υπέγραφαν και προφανώς θορυβημένη από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε το θέμα, φαίνεται ότι αναγκάζεται να κάνει πίσω.

Τις προηγούμενες βδομάδες έγινε γνωστό, όπως προαναφέραμε ότι η πολυεθνική αλυσίδα προσπάθησε να αναγκάσει τους εργαζόμενους της να υπογράψουν νέες συμβάσεις με πολύ χειρότερους όρους από τις ισχύουσες και με κυριολεκτικά ταπεινωτικές συνθήκες εργασίας.

Το πόρισμα - κόλαφος που οδήγησε στην υποχώρηση

Ο έλεγχος του ΣΕΠΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/3 στο κατάστημα της «H&M» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το Δελτίο Ελέγχου στο οποίο περιλαμβάνονται οι παρατηρήσεις και συστάσεις του ΣΕΠΕ, στις τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας υπάρχουν όροι που αντιβαίνουν σε διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ενώ, ταυτόχρονα, καταγράφονται ρήτρες διατυπωμένες με ασάφεια (με προφανή σκοπιμότητα) ώστε να μην είναι κατανοητές από τους εργαζόμενους.

O Επιθεωρητής Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Left.gr, απαριθμεί αναλυτικά τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στις νέες συμβάσεις που δόθηκαν προς υπογραφή στους εργαζόμενους της «H&M». Μεταξύ όσων αναφέρει, τονίζεται η υποχρέωση για ακρίβεια στον καθορισμό των καθηκόντων κάθε εργαζόμενου δεδομένου ότι η τροποποιητική σύμβαση της εταιρείας επιβάλλει στον εργαζόμενο να εκτελεί καθήκοντα που δεν περιορίζονται στη περιγραφή του ρόλου του (πωλητής-ταμίας) με τα ίδια ελάχιστα χρήματα (παράγραφος 2.04 της τροποποιητικής σύμβασης.) Η απαρίθμηση τον καθηκόντων που περιέχονται στη σύμβαση είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική και ουσιαστικά αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της εργοδότριας εταιρείας το εύρος τον καθηκόντων που μπορεί να αναθέσει στον εργαζόμενο, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό!

Επιπλέον, σύμφωνα με το Δελτίο του ΣΕΠΕ, η νέα σύμβαση, η οποία προσομοιάζει σε συνθήκες γαλέρας, εμπεριέχει τρανταχτές παραβιάσεις της νομοθεσίας όπως η παραίτηση του εργαζόμενου από νόμιμα δικαιώματα και ο συμψηφισμός αποδοχών.

Όταν πολύ εύλογα οι εργαζόμενοι έδειξαν ανησυχία για τις τροποποιήσεις της σύμβασης, οι διευθυντές των καταστημάτων ισχυρίστηκαν ψευδώς πώς δεν αλλάζει τίποτα, λέγοντας πως θέλουν να ανανεώσουν τις συμβάσεις «γιατί ο τρόπος γραφής τους ήταν παρωχημένος». Πολλοί εργαζόμενοι μάλιστα, όταν έγινε αντιληπτό το μέγεθος της κοροϊδίας, κλήθηκαν σε γραφεία διευθυντών και τους συμβούλευσαν να μη μιλάνε και «να κρατήσουν τις απόψεις τους για τους εαυτούς τους».

Όπως αποδεικνύει και το Δελτίο-κόλαφος του ΣΕΠΕ, όχι μόνο δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία λόγω «παρωχημένου τρόπου γραφής» αλλά για ουσιώδεις τροποποιήσεις που καθιστούν εξευτελιστικές για τους εργαζόμενους τις νέες συμβάσεις.

Ένα ακόμα από τα τερατώδη που αναφέρει η νέα σύμβαση είναι πως εάν ο υπάλληλος δεν τηρήσει τους όρους της τροποποιητικής σύμβασης θα απολυθεί χωρίς αποζημίωση. Επαφίεται έτσι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε διευθυντή το αν ο εργαζόμενος πληροί τις «αξίες τις εταιρείας» (2.02, 2.04) ή φυσικά αν αρνηθεί να πάρει μετάθεση οπουδήποτε εκείνος θελήσει να τον στείλει.

Και σε αυτό το σημείο, ο Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ κατακεραυνώνει την H&M: «Ρήτρες που διευρύνουν κατά αόριστο τρόπο το διευθυντικό δικαίωμα επιφέρουν καίριο πλήγμα στην ισορροπία δικαιωμάτων και υποχρεώσεων» μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων και αποτελούν «αντικείμενο έρευνας» του ΣΕΠΕ.

Το ΣΕΠΕ είχε δώσει, σύμφωνα όσα προβλέπει ο νόμος για τέτοιου είδους διαδικασίες, προθεσμία επτά ημερών στην H&M προκειμένου να δώσει εξηγήσεις εγγράφως για τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας. Μέχρι τότε, όπως προαναφέραμε, υποχρεώνει την εταιρεία να αναστείλει τη διαδικασία τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων. Η εταιρεία αναφέρει ότι θα επανεξετάσει από το μηδέν τις συμβάσεις.

Όπως ανέφερε σχετικά με τις νέες συμβάσεις η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ): «Είναι απορίας άξιον, εάν η κεντρική διοίκηση της εταιρείας στη Σουηδία γνωρίζει αυτήν την εξευτελιστική για τους εργαζόμενους διαδικασία και τούτο, διότι η πολυεθνική Η&Μ έχει ήδη υπογράψει από το 2004 συμφωνία με τη διεθνή συνδικαλιστική οργάνωση στον κλάδο του εμπορίου (UNI Commerce), σύμφωνα με την οποία η H&M δεσμεύεται: "…. να υποστηρίζει και να σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, περιλαμβανομένου του δικαιώματος συνδικαλίζεσθαι και του δικαιώματος για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς, επίσης, την κατάργηση της παιδικής εργασίας, την αναγκαστική εργασία και τη διάκριση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας της εταιρείας". Ακόμη, η Η&Μ δεσμεύεται για την πλήρη εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Η ΟΙΥΕ τονίζει ότι έχει ήδη καταγγείλει την τακτική της ελληνικής H&M στη UNI Commerce και στα ευρωπαϊκά συνδικάτα του κλάδου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους, ενώ έχει ήδη ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας τριμερή συνάντηση. «Δεν θα γίνει ανεκτό από μία υπερκερδοφόρα επιχείρηση, όπως είναι η Η&Μ, να επιβάλει την εργασιακή γαλέρα στο προσωπικό της. Απαιτούμε από την εταιρεία να αποσύρει τις τροποποιητικές συμβάσεις και καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, για να τις υπογράψουν και να διεκδικήσουν, μέσα από την οργάνωση των δυνάμεών τους και από κοινού με την ΟΙΥΕ, συλλογική σύμβαση εργασίας» αναφέρει η Ομοσπονδία.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.