Newsroom

Newsroom

Υποβρύχιο Titan: Σε τι οφείλονται οι «ήχοι» που κατέγραψαν τα ραντάρ – Η εξήγηση των ειδικών

Ο απόστρατος Αντιναύαρχος και πρώην κυβερνήτης υποβρυχίου, Γιώργος Λεβέντης, έδωσε μια άλλη διάσταση στην υπόθεση-θρίλερ.

titanikos

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στον Βόρειο Ατλαντικό για τη διάσωση του τουριστικού υποβρυχίου «Titan», που κατευθυνόταν προς το ναυάγιο του Τιτανικού και εξαφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (18/06). Μέχρι στιγμής, οι αναζητήσεις απέδωσαν αρνητικά αποτελέσματα, αλλά θα συνεχισθούν, καθώς οι διασώστες δίνουν «μάχη» με τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται πως οι υποβρύχιοι θόρυβοι που ακούστηκαν στην περιοχή εξαφάνισης, γέννησαν κάποιες ελπίδες σύμφωνα με την Αμερικανική ακτοφυλακή, ωστόσο ο απόστρατος Αντιναύαρχος, Γιώργος Λεβέντης προσθέτει άλλη μια διάσταση στην υπόθεση θρίλερ.

Ειδικότερα, ο απόστρατος Αντιναύαρχος και πρώην κυβερνήτης υποβρυχίου, Γιώργος Λεβέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινό Μας» είπε τα εξής:

«Τα χτυπήματα που ακούστηκαν, δεν είναι βέβαιο ότι προέρχονται από το βαθυσκάφος. Όσο περνάει η ώρα, μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί», τόνισε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας για την υπόθεση εξαφάνισης του υποβρυχίου που αγνοείται από την Κυριακή στον Βόρειο Ατλαντικό, κοντά στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε φάση έρευνας. Τα χτυπήματα που ακούστηκαν χθες, που δεν συνεχίζονται σήμερα από όσο γνωρίζω, δεν είναι σίγουρο ότι προέρχονται από το υποβρύχιο Titan. Δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό, όπως και δεν είναι γνωστό αν υπάρχει κάποιος προκαθορισμένος κώδικας επικοινωνίας μέσω χτυπημάτων. Η έρευνα συνεχίζεται και είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ακόμα και τώρα να βρεθεί, η ανέλκυσή του είναι μία τεράστια επιχείρηση, δεν έχει υπάρξει ξανά όμοιά της.

Έχει γίνει πολύ καλή προετοιμασία από τις αρχές και όλα τα συστήματα βρίσκονται κοντά στο σημείο για την ανέλκυση. Επίσης, αυτό το βαθυσκάφος έχει και δικές του ικανότητες και δυνατότητες απελευθέρωσης διαφόρων βαρών που έχει, ούτως ώστε να μπορεί να ανέλθει μόνο του στην επιφάνεια», σημείωσε αρχικά και προσέθεσε ότι «θεωρητικά, το σκάφος είναι ακόμα στον βυθό. Για να ανοίξει το υποβρύχιο, χρειάζεται βοήθεια από έξω. Μόνοι τους, οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγουν έξω».

Δείτε το βίντεο:

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…