Newsroom

Newsroom

Υποβιβάζονται Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα!

Ισόβιος αποκλεισμός για Μπέο-Μάκη Σώζονται Λάρισα-Πανσερραϊκός Με ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί και έπειτα από 15ωρη…

mpeos

Ισόβιος αποκλεισμός για Μπέο-Μάκη
Σώζονται Λάρισα-Πανσερραϊκός
Με ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν τις 5 το πρωί και έπειτα από 15ωρη συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Βαριά ποινή και για τους ιδιοκτήτες των δύο ΠΑΕ, τον προφυλακισμένο Αχιλλέα Μπέο και τον καταζητούμενο Μάκη Ψωμιάδη, που «εξορίζονται» διά βίου από το ποδόσφαιρο. Απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας.
Η απόφαση για Ολυμπιακό Βόλου και Μπέο

Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League επέβαλε για τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο:

Για τις πειθαρχικές παραβάσεις, οι οποίες προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις 21Α και 21Β Π.Κ. της ΕΠΟ και πρέπει να επιβληθούν κατ’ αναλογική εφαρμογή των άρθρων 94 παρ. 2 (κατ’ ιδέαν συρροή) και 98 (κατ’ εξακολούθηση έγκλημα) του Π.Κ. οι ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) στον Αχιλλέα Μπέο

i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

iii) Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Απόφαση για Καβάλα και Ψωμιάδη

Αντιστοίχως η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την Καβάλα και τον Μάκη Ψωμιάδη:

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης και ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ τέλεσαν κατά τα λοιπά τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και επιβάλλει τις ακόλουθες ποινές:

α) στον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη

i) Χρηματική ποινή ενενήντα χιλιάδων (90.000) ευρώ.

ii) Ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής.

iii). Ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

β) στην ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων 300.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Λάρισα και Πανσερραϊκός

Όπως συνέβη και στην περίπτωση υποβιβασμού του Ηρακλή (και ταυτοχρόνως την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης), με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας θα κερδίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Η επικύρωση της βαθμολογίας δεν παίζει κανένα ρόλο, από τη στιγμή που υπάρχει δικαστική απόφαση για υποβιβασμό ομάδων.

Σημειώνεται ότι οι δύο ΠΑΕ μπορούν να ασκήσουν εντός 48ωρου έφεση. Εκτιμάται ότι η Επιτροπή Εφέσεων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Γιουρόπα Λιγκ

Κανονικά θα παίξει ο Ολυμπιακός Βόλου με την Ντιφερντάνζ στο Λουξεμβούργο για τον τρίτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι να τελεσιδικήσει σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση, η UEFA δεν θα λάβει κανένα πειθαρχικό μέτρο. Αν όμως ο υποβιβασμός είναι οριστικός, τότε η θεσσαλική ομάδα θα αποβληθεί από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Απαλλάχτηκε ο Παπακώστας

Ο προπονητής του Λεβαδειακού, Γιάννης Παπακώστας, κατηγορούμενος για την εποχή που εργαζόταν στην Καβάλα, απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία. Απαλλαγή και για τη μακεδονική ομάδα σε ότι αφορά τις κατηγορίες περί ντόπινγκ.

Έντονες αντιδράσεις στο Βόλο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου, διοίκηση, παίκτες, προπονητές και κόσμος ετοιμάζουν σειρά αντιδράσεων. Ο πρόεδρος Γιώργος Τόρης αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται για τον σημερινό αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιφερτάνζ, ενώ ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και σκέφτεται ακόμα και να κλείσει το λιμάνι! «Με ποιο σκεπτικό καταδικάζουν τον Ολυμπιακό Βόλου; Πρόκειται για ενδείξεις και όχι για αποδείξεις», ήταν τα πρώτα λόγια των διοικούντων την ΠΑΕ.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου Νίκος Κακκαβάς με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι τις επόμενες ώρες θα κατατεθεί ένσταση κατά της πρωτόδικης απόφασης, την οποία χαρακτήρισε αναιτιολόγητη. “Όταν λές κάποιον κλέφτη πρέπει να πεις τι έκλεψε και πότε το έκλεψε την τάδε ημέρα και την τάδε ώρα. Θα εξαντλήσουμε το κάθε περιθώριο που υπάρχει στην Ελλάδα”.
http://www.enet.gr

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

profile player 960x540 18

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

Εξοργιστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας που πήγαινε…

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

6072414

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν άρεσε «μέσα» στη Νέα Δημοκρατία και η εκλογή Προέδρου της…