Υπουργός Άμυνας για παρακολούθηση Α/ΓΕΕΘΑ από ΕΥΠ: «Τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω;» (video)

Ωμή παραδοχή της αδυναμίας του να διαψεύσει την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, από τον υπ. Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο

Την αδυναμία του να διαψεύσει το δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο αρχηγός ΓΕΣ, Χαλάραμπος Λαλούσης, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, παραδέχτηκε από βήματος Βουλής, ο υπ. Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να ήταν υπό παρακολούθηση, αφού όπως δήλωσε, «τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω».

«Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ’ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;»

Νωρίτερα, ο Γιάννης Ραγκούσης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό, τον είχε θέσει προ των ευθυνών του, ρωτώντας τον ευθέως, αν γνώριζε, αλλά και αν χρησιμοποίησε υλικό από την παρακολούθηση του κ. Φλώρου.

«Γνωρίζατε ή δε γνωρίζατε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλετε να πάρετε θέση. Είναι μείζον ζήτημα και για την εθνική ασφάλεια και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη Δημοκρατία στη χώρα, να παρακολουθεί η ΕΥΠ τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Το γνωρίζατε Κι αν ναι, τι κάνατε, για αν το αποτρέψετε; Χρησιμοποιήσατε μήπως και το υλικό των παρακολουθήσεων;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε στον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο Γιάννης Ραγκούσης, λαμβάνοντας την εξής απάντηση:

«Κύριε Ραγκούση, κατά την προσφιλή σας τακτική επιδιώκετε να στρέψετε αλλού τη συζήτηση με αυτό το τελευταίο σκέλος για την παρακολούθηση του Aρχηγού ΓΕΕΘΑ από την ΕΥΠ. Ασφαλώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει να κάνει τίποτα μ’ αυτήν την υπόθεση, γιατί η ΕΥΠ δεν έχει να κάνει τίποτα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ξέρετε. Θέλετε μία απάντηση από εμένα.

Μπορεί αύριο σε μία λίστα ακόμη δεν ξέρω, στο τέλος όπως είπαμε όλοι θα μπούμε σε αυτή τη λίστα, να είναι κι άλλα πρόσωπα και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε παρακολούθηση, όχι από την ΕΥΠ, γενικώς οι παρακολουθήσεις. Περιμένουμε το επόμενο τεύχος για να δούμε, όπως με τις κυριακάτικες κάποτε προσφορές των εφημερίδων το επόμενο κομμάτι της λίστας να σχολιάσουμε και επ’ αυτού.

Στην ερώτησή σας, όμως… τι να διαψεύσω, αφού δεν γνωρίζω. Αφού δε γνωρίζω. Και τι σχέση έχω εγώ με τις παρακολουθήσεις; Καμία απολύτως, έτσι;»

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: 24ωρη απεργία για το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση για εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…