Newsroom

Newsroom

Υπόθεση υποβρυχίων: Οι Γερμανοί έδιναν εντολές για τις μίζες

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για  για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, περιλαμβάνονται στην απολογία του αντιπροσώπου της Ferrostaal, Μιχάλη Ματαντού. Ο…

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για  για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, περιλαμβάνονται στην απολογία του αντιπροσώπου της Ferrostaal, Μιχάλη Ματαντού. Ο τελευταίος βρέθηξε ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου προκειμένου να απολογηθεί.

Όπως μεταδίδει το tovima.gr στο απολογητικό του υπόμνημα  που κατέθεσαν οι συνήγοροι του, κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος και κ. Νίκος Πατεράκης, ο Ματαντός αρνείται τις κατηγορίες της ενεργητικής δωροδοκίας και – για λόγους νομικούς – την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το πλέον σημαντικο στοιχείο είναι όμως το γεγονός ότι όπως ισχυρίστηκε όλες οι χρηματικές καταβολές έγιναν με εντολές των Γερμανών της Ferrostaal, οι οποίοι του απέκρυψαν τον πραγματικό σκοπό των καταβολών αυτών.

Ο ίδιος αντέκρουσε πάντως και τα όσα έχουν υποστηρίξει – και τον αφορούν – στις απολογίες τους οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και ο Γιάννης Μπέλτσιος, πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.