Newsroom

Newsroom

Υπόθεση υποκλοπών: Στην επιφάνεια ξανά ο μυστηριώδης θάνατος Τσαλικίδη – Διαβάστε τί έγραφε το HOT DOC τον Οκτώβριο του 2012

Η υπόθεση των υποκλοπών αξιωματούχων και άλλων φυσικών προσώπων που γίνονταν με κέντρο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κι ο μυστηριώδης θάνατος του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, επανέρχονται στο προσκήνιο μετά το χθεσινό δημοσίευμα της "Καθημερινής". Το δημοσίευμα που αποτελεί προϊόν εκτενούς κι ενδελεχούς έρευνας του δημοσιογράφου Άγγελου Πετρόπουλου σε συνεργασία με την πλατφόρμα ερευνητικής δημοσιογραφίας Intercept, έρχεται να επιβεβαιώσει με επιπλέον στοιχεία το πρώτο θέμα του τεύχους 12 του HOT DOC τον Οκτώβριο του 2012. 

tsalikidis

Η υπόθεση των υποκλοπών αξιωματούχων και άλλων φυσικών προσώπων που γίνονταν με κέντρο την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κι ο μυστηριώδης θάνατος του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, επανέρχονται στο προσκήνιο μετά το χθεσινό δημοσίευμα της “Καθημερινής”. Το δημοσίευμα που αποτελεί προϊόν εκτενούς κι ενδελεχούς έρευνας του δημοσιογράφου Άγγελου Πετρόπουλου σε συνεργασία με την πλατφόρμα ερευνητικής δημοσιογραφίας Intercept, έρχεται να επιβεβαιώσει με επιπλέον στοιχεία το πρώτο θέμα του τεύχους 12 του HOT DOC τον Οκτώβριο του 2012. 

Τρία χρόνια πριν λοιπόν το HOT DOC είχε γράψει αναλυτικά όχι μόνο το ιστορικό του σοβαρότερου σκανδάλου κατασκοπείας στην ελληνική ιστορία, όχι μόνο τις ανακολουθίες και παραλείψεις της τότε κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης αλλά κυρίως είχε δημοσιεύσει τις μαρτυρίες των συγγενικών προσώπων του Τσαλικίδη και τα βασικά στοιχεία ανεξάρτητης ιατροδικαστικής έρευνας που αμφισβητούν ανοιχτά το πόρισμα των Αρχών ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε μία ημέρα μετά την αγνώστου ακόμα περιεχομένου σύσκεψη στα γραφεία της Vodafone, το Μάρτιο του 2005.

Μάθετε ακριβώς τί έγινε τότε και πώς ανατρέπεται το σενάριο της αυτοκτονίας του Τσαλικίδη διαβάζοντας ολόκληρο το δημοσίευμα του HOT DOC, πατώντας εδώ κι εδώ.

hot12 Cover Right