Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση της μητέρας του, εισαγγελέως Εφετών, που υποστηρίζει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Παρόλο που η ακριβής αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, με τα σενάρια της αυτοκτονίας ή του δυστυχήματος να φαίνεται πως υποχωρούν μπροστά στην πιθανότητα δολοφονίας.
Ένα βασικό στοιχείο στην έρευνα είναι οι κάμερες ασφαλείας του ποιμνιοστασίου κοντά στο οποίο βρέθηκε η σορός.
«Ένα – ένα τα αναπάντητα ερωτήματα έρχονται να βοηθήσουν – εφόσον απαντηθούν – στη διαλεύκανση της μυστηριώδους αυτής εξαφάνισης. Οι κάμερες από το ποιμνιοστάσιο “γράφουν” για 30 ημέρες.
Αν αυτές τις 30 μέρες δεν φαίνεται πουθενά ο Βασίλης Καλογήρου να περιφέρεται εκεί, σίγουρα είναι ένα στοιχείο που μας ρίχνει φως», είπε αρχικά ο είπε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος είχε αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου και πρόσθεσε:
«Από τις κάμερες μπορεί να φανεί και κάτι άλλο. Αν κάποιος ή κάποιοι άλλοι άγνωστοι βρέθηκαν στην περιοχή».
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το STAR, στα χέρια της αστυνομίας υπάρχει βίντεο από το σημείο, όπου βρέθηκε νεκρός ο 39χρονος από κάμερα που βρίσκεται έξω από το ποιμνιοστάσιο του ανθρώπου που εντόπισε τη σoρό.
«Από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τους αστυνομικούς και τους είπα ότι έχω υλικό από κάμερες, το οποίο κρατάει ιστορικό έως και περίπου 30 μέρες πριν», είπε ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου και πρόσθεσε: «Δεν έχω ελέγξει κάτι στο βίντεο, κατευθείαν το έδωσα στην αστυνομία».
Μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο Γιώργος Τσούκαλης σχολίασε και την ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου.
«Θα σας πω ότι πρόκειται για μια ευφυέστατη γυναίκα, εξαιρετικού χαρακτήρος. Θα πρέπει να δώσουμε σημασία στο ποστάρισμα της κυρίας Σοφίας, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν τα έγραψε τυχαία», ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής.
Οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου επήλθε 46-49 ημέρες πριν τον εντοπισμό της σορού, δηλαδή 1-2 ημέρες μετά την εξαφάνισή του.
Παράλληλα, οι ιστολογικές εξετάσεις θα εξετάσουν αν υπήρχαν κακώσεις που προκλήθηκαν ενώ ο 39χρονος βρισκόταν ακόμα στη ζωή. Η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται, με τις αρχές να εστιάζουν στα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις κάμερες ασφαλείας και τις ιατροδικαστικές εξετάσεις.
H σορός toy βρέθηκε σε απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων από το σημείο που εξαφανίστηκε. Εκ τούτου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, ενώ 2 είναι αυτά που ξεχωρίζουν:
-Πως βρέθηκε 18 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε;
-Έφτασε μόνος του ως την Πέρα Χώρα Τυρνάβου ή τον μετέφεραν εκεί;
Η οικογένεια βλέπει δολοφονία
Η μητέρα του 39χρονου αλλά και ο θείος του, με αναρτήσεις τους στους προσωπικούς λογαριασμούς στα social media κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μία παλαιότερη φωτογραφία του γιου της, η Σοφία Καλογήρου αναφέρει:
“Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε.
Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ.
Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας , άραγε τί τέλος θα έχετε;
Η κηδεία του 39χρονου καθηγητή θα γίνει σήμερα στις 12:00 μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στην Λάρισα.
Το χρονικό της εξαφάνισης
Ο Βασίλης Καλογήρου νωρίς το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου έφυγε από το πατρικό του, στο οποίο είχε μεταβεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να κάνει την συνηθισμένη του βόλτα δίπλα στον ποταμό Πηνειό, χωρίς όμως να πάρει μαζί του το κινητό τηλέφωνο του.
Οι ώρες περνούσαν χωρίς να επιστρέψει και οι δικοί του άρχισαν να τον αναζητούν ενώ ειδοποίησαν και την αστυνομία. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο δίπλα στο ποτάμι και δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής οι οποίες «χτένισαν» για ημέρες τόσο την παραποτάμια περιοχή όσο και εντός του ποταμού.
Σύμφωνα με το onlarissa.gr που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε την υπόθεση που στις έρευνες συμμετείχε και ομάδα του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη η οποία επί ημέρες προσπαθούσε να βρει μάρτυρες που μπορεί να είχαν δει τον Βασίλη στην περιοχή του Πηνειού ή και αλλού, με πλέον αξιόπιστη μια μαρτυρία ενός ζευγαριού που τον είχαν δει δίπλα στο ποτάμι περίπου τρεις ώρες μετά την αναχώρηση του από το σπίτι του.
Στις πολυήμερες έρευνες είχαν συμμετάσχει και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ καθώς και ειδικός σκύλος χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Υπενθυμίζεται ότι για την εξαφάνισή του είχε εκδωδεί και Silver Alert, στο οποίο αναφέρεται:
«Ο 39χρονος Βασίλης Καλογήρου έχει ύψος 1.79, κανονικό βάρος και πράσινα μάτια ενώ την ημέρα της εξαφάνισης του φορούσε μπλε σκούρο μπουφάν τύπου παρκά, σκουρόχρωμη μπλούζα, μπλε τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια και γυαλιά μυωπίας χρώματος θαλασσί με κοκκάλινο σκελετό.
Έχει καστανά μαλλιά με φαλάκρα κορυφής, πράσινα μάτια, ύψος 1,79μ και είναι κανονικού βάρους. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε σκούρο μπουφάν τύπου παρκά, σκουρόχρωμη μπλούζα, μπλε τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια και γυαλιά μυωπίας χρώματος θαλασσί με κοκάλινο σκελετό.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε να επικοινωνήσει με την Εθνική Γραμμή SOS 1065».

Διαβάστε επίσης:
Γιάννης Αγγελάκας: Μέσα σε δύο προτάσεις χώρεσε όσα ζούμε – «Τα σκυλιά σταμάτησαν να γαβγίζουν»
Βασίλης Καλογήρου: Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 39χρονου – Τα 2 κρίσιμα ερωτήματα
Ο Κώστας Βαξεβάνης για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου και «το κακόψυχο αφεντικό»