Newsroom

Newsroom

Υπόθεση-σοκ στην Αυστραλία: Έδωσε σούπα με 50 χάπια στον σύζυγό της – Το χρονικό της κακοποίησης της

Η Judith Ann Venn είχε υποστεί σωματική βία και συναισθηματική κακοποίηση, στερούνταν χρόνια τον ύπνο της και ήταν όλο και πιο απομονωμένη και απελπισμένη, σύμφωνα με μερικά από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

australia police

Μια συγκλονιστική υπόθεση σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης είδε το φως της δημοσιότητας στην Αυστραλία, με θύμα μια 69χρονη γυναίκα από το Κουνίνσλαντ, που αποφάσισε να γίνει θύτης και να επιβιώσει. Πρόκειται για την Judith Ann Venn, η οποία ζούσε μέσα σε μια αφόρητη και απελπιστική, όπως την περιέγραψε, συνθήκη με τον σύζυγό της, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά.

Στα 69 της χρόνια, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη της με έναν απρόσμενα τραγικό τρόπο, προχωρώντας στη δολοφονία του κακοποιητή της, βάζοντας στη σούπα λαχανικών του μια θανατηφόρα δόση από 50 συνταγογραφούμενα χάπια, πιστεύοντας ότι αυτή ήταν η μόνη λύση για να απαλλαγεί από τον σύζυγό της.

Η 69χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της για την ανθρωποκτονία του συζύγου της Lance Hilton Venn, καταδικάστηκε σε φυλάκιση την Παρασκευή (4/8), αλλά δικαιούται να αποφυλακιστεί υπό όρους το άμεσο επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει ο Guardian, αφού εκτίσει ποινή σχεδόν τριών ετών πίσω από τα κάγκελα.

Από θύμα, έγινε θύτης για να βάλει τέλος στον εφιάλτη

Η Venn είχε υποστεί σωματική βία και συναισθηματική κακοποίηση, στερούνταν χρόνια τον ύπνο της και ήταν όλο και πιο απομονωμένη και απελπισμένη, σύμφωνα με μερικά από τα στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης.

Παράλληλα, δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στη φροντίδα του συζύγου της, του οποίου η διπολική διαταραχή και η μανιοκαταθλιπτική ασθένειά του είχαν επιδεινωθεί σημαντικά κατά τους προηγούμενους 18 μήνες και τον έκαναν να γίνεται όλο και πιο ταραγμένος και επιθετικός.

Στις 12 Αυγούστου 2020, ο Lance Venn προχώρησε στην αγορά ενός σκάφους από έναν γείτονα για 20.000 δολάρια, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους με οικονομικό αδιέξοδο.

Την επόμενη ημέρα η Venn διέλυσε 50 από τα συνταγογραφούμενα χάπια του συζύγου της σε μια σπιτική σούπα λαχανικών που του μαγείρεψε, τοποθετώντας τα σε δοχεία στην κατάψυξη.

Στις 14 Αυγούστου, το ραντεβού του με τον ψυχολόγο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς εκείνος κατέληξε στο σπίτι της κόρης τους τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια μιας από τις νυχτερινές του βόλτες.

“Νομίζω ότι αν δεν είχε φύγει … και είχε πάει στον ψυχολόγο, τον οποίο είχε δει και στο παρελθόν, υπήρχε ακόμα αυτή η αχτίδα ελπίδας ότι ίσως αυτό να είχε αλλάξει τα πράγματα”, αναφέρει η έκθεση του ψυχιάτρου.

Αντ’ αυτού, απαντώντας στο μήνυμα της κόρης της ότι ο Lance Venn βρισκόταν έξω από το σπίτι της από τις 4 το πρωί, η Venn απάντησε: “Εντάξει, τελείωσε”.

Κατά την επιστροφή του στο σπίτι τους στο Alexandra Hills, νοτιοανατολικά του Μπρίσμπεϊν, η Venn του σέρβιρε μια μερίδα από τη σούπα με τα χάπια. Τον έκοψε μάλιστα και στον καρπό όταν εκείνος ήταν αναίσθητος, αλλά η αιτία του θανάτου του διαπιστώθηκε ότι ήταν η υπερβολική δόση.

Η Venn έγραψε μια επιστολή στην οποία έλεγε ότι δεν ήθελε η οικογένειά της να ζει με το άγχος που εκείνη βίωσε. Προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ αργότερα δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν ήθελε κανένας άλλος, ιδίως οι κόρες τους, να πρέπει να φροντίζουν τον σύζυγό της.

Οι ψυχίατροι διαπίστωσαν ότι η Venn έπασχε από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, υπερβολικό στρες και στρεβλώσεις της σκέψης.

Το δικαστήριο άκουσε ότι η Venn ελαχιστοποιούσε και απέκρυπτε τη σωματική επιθετικότητα του συζύγου της εναντίον της, πιθανώς λόγω ντροπής, αφοσίωσης σε αυτόν και επιθυμίας να γλιτώσει τα παιδιά της από περισσότερη ανησυχία.

Η επιδείνωση της κατάστασής της περιόρισε την ικανότητά της να επιλύει προβλήματα ή να λαμβάνει ορθολογικές αποφάσεις, δήλωσε η δικαστής Frances Williams.

“Υπό αυτές τις συνθήκες οδηγηθήκατε στο να πιστέψετε ότι η μόνη λύση σε μια ανυπόφορη και απελπιστική κατάσταση ήταν να πεθάνετε εσείς και ο αποθανών”.

Κατά την καταδίκη της, η Williams έλαβε υπόψη της ότι η Venn δεν αποτελούσε κίνδυνο για την κοινότητα, είχε υποστεί σωματική, λεκτική και συναισθηματική κακοποίηση και ότι είχε κάνει βήματα προς την επανένταξη.

“Οι ιδιαίτερες περιστάσεις του αδικήματος προέκυψαν από μια τραγική αλυσίδα γεγονότων, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής ασθένειας του αποθανόντος, η οποία οδήγησε στη δική σας ψυχική ασθένεια”, είπε η Williams στη Venn.

Η Williams δήλωσε ότι μία από τις κόρες της Venn ζήτησε από το δικαστήριο με δήλωσή της να λάβει υπόψη του το πλήρες πλαίσιο της υπόθεσης κατά τον καθορισμό της κατάλληλης ποινής.

“[Δηλώνει] ότι αφιερώσατε τη ζωή σας στο να είστε μια στοργική σύζυγος, να φροντίζετε τον αποθανόντα, ενώ μεγαλώνατε τρεις κόρες και ποτέ δεν θέσατε τις ανάγκες σας πάνω από τους άλλους.

“Αναγνωρίζει τη γενναιόδωρη και στοργική φύση σας σε κάθε πτυχή της ζωής σας, η οποία καταδεικνύει μια πλευρά του χαρακτήρα σας που είναι αντίθετη με τα γεγονότα που συνέβησαν”.

Ο Williams καταδίκασε τη Venn σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες φυλάκισης, διατάσσοντας όμως πως μπορεί να υποβάλει αμέσως αίτηση για αναστολή.

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους