Newsroom

Newsroom

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκου και στο ΚΘΒΕ

Ακόμη ένας υψηλόβαθμος του Πολιτισμού που τοποθετήθηκε από Μενδώνη-Γιατρομανωλάκη έχει βεβαρυμένο παρελθόν για το οποίο διαθέτει σημαντικά στοιχεία η εισαγγελία.

mendoni7

Με δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου φέρνει στο προσκήνιο δεύτερη περίπτωση υψηλόβαθμου στελέχους σημαντικού πολιτιστικού οργανισμού, στον οποίο διορίστηκε με απευθείας ανάθεση από την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και η Δικαιοσύνη ελέγχει σχετικά «σημαντικά στοιχεία», αναρωτώμενη εάν πρόκειται και πάλι να «εξαπατηθούν» μετά από την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής αποσιώπησης και συγκάλυψης.

«Μήπως τελικά οι “αφελείς” απευθείας αναθέσεις της κ. Μενδώνη για την κάλυψη σημαντικών θέσεων μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών, σε πρόσωπα με βεβαρυμμένο –όπως προκύπτει από τις κατηγορίες- παρελθόν, δεν περιορίζονται μόνο στο Εθνικό Θέατρο; Μήπως η κ. Μενδώνη αλλά και ο κ. Γιατρομανωλάκης ακολουθούν και πάλι την ίδια πολιτική αποσιώπησης και συγκάλυψης και αυτή δεν αφορούσε μόνο το Εθνικό Θέατρο λόγω εξαπάτησης από έναν ικανότατο ηθοποιό;

Η κ. Μενδώνη και ο κ. Γιατρομανωλάκης γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχουν στα χέρια της εισαγγελίας σημαντικά στοιχεία για πρόσωπο που κατέχει, με απευθείας ανάθεση από τους ίδιους, υψηλή θέση σε έναν άλλο πολύ σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια. 

Στην περίπτωση Λιγνάδη προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πείσουν μία εμβρόντητη από το σκάνδαλο κοινωνία, ότι δεν γνώριζαν και ότι εξαπατήθηκαν. Τώρα, σε αυτή τη νέα περίπτωση που ήδη γνωρίζουν, τί έχουν κάνει μέχρι σήμερα; Πάλι θα εξαπατηθούν;», σημειώνει η κα Αναγνωστοπούλου.

«Δείχνουν» το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Ήδη για το θέμα υπάρχουν εκτενή δημοσιεύματα, όπως αυτό του 2020mag που αναφέρει ότι «εδώ κι ένα μήνα σέρνονται οι «φήμες» … για την εμπλοκή σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα σε μία τουλάχιστον περίπτωση ανήλικων κοριτσιών, ενός ονόματος ηθοποιού που κατέχει και υψηλή θέση στην διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας». Η καταγγελία προέρχεται από γυναίκα που το 1994-95 ήταν ανήλικη και φέρεται μέσω του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να έχει φτάσει στην Εισαγγελία «εδώ και μέρες». Μετά την διαρροή των παραπάνω, ο εμπλεκόμενος φέρεται να είναι «στην πόρτα της εξόδου» από σίριαλ ιδιωτικού σταθμού. 

Το ρεπορτάζ ωστόσο αναφέρει ότι ο ίδιος «δεν είναι όμως μόνον πρωταγωνιστής σε σήριαλ. Είναι και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, ένας ακόμα από τους απευθείας διορισμούς της Υπουργού Πολιτισμού. Και μάλιστα ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Υπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα δημοσίως ότι: «ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα».

«Η υπουργός Πολιτισμού που έχει ξαναζήσει πρόσφατα ανάλογη υπόθεση δεν απέκτησε αμεσότερα αντανακλαστικά; Ούτε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού; Θα δηλώσουν ξανά “εξαπατημένοι;” … στην καινούρια αυτή περίπτωση υπάρχουν επίσημες καταγγελίες και στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ και εδώ και μέρες στην Εισαγγελία. Γιατί το ΥΠΠΟ δεν έχει κινηθεί;», θέτει το σαφές ερώτημα και το δημοσίευμα. Θυμίζει παράλληλα ότι την Τρίτη οι Support Art Workers κατήγγειλαν ότι «ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού (σ.σ.του ΚΘΒΕ) δήλωσε πρόσφατα “ότι δεν είναι δυνατόν να διακόψει το συμβόλαιο” συνεργάτη του που έχει δημόσια κατηγορηθεί επανειλημμένα για κακοποίηση συναδέλφων του, γυναικών και ανδρών. Τη στιγμή που δήλωσε ότι “ακόμα και μέσα στο θέατρο να υποπέσει ένας ηθοποιός σε ένα παράπτωμα, έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του”. Χωρίς να πει τίποτα, όμως, για την υποχρέωση ενός καλλιτεχνικού διευθυντή να προστατεύει το προσωπικό του από κακοποιητικές συμπεριφορές. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι “δεν είναι δόκιμο να συζητήσουμε τι έκανε ο άλφα ή ο βήτα” ή το να μιλάμε για το εάν ένας υπεύθυνος κρατικού οργανισμού, που διαχειρίζεται χρήματα όλων μας, “θα έπρεπε να λύσει ένα συμβόλαιο, επειδή ακούστηκαν ορισμένα πράγματα»”».

«…είναι το δεύτερο εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό που αφορά σε κρατική σκηνή κι αντιμετωπίζεται τόσο από το ΥΠΠΟ, όσο και από τους υπεύθυνους φορείς του θεάτρου καταρχάς με σιωπή. Ζητούνται όμως άμεσα απαντήσεις και από τους δυο», καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: avgi.gr

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…