Υπόθεση Κουφοντίνα: Παρατείνεται το βασανιστήριο όσο η ΚΕΜ αδιαφορεί και δεν συνεδριάζει

H ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

NewsRoom 10/03/2021 | 17:40

Μετά και το Συμβούλιο της Επικρατείας, που δήλωσε και αυτό αναρμόδιο για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος βρίσκεται στην 62η ημέρα απεργίας πείνας και η κατάστασή του πια είναι εξαιρετικά κρίσιμη με την πολυοργανική ανεπάρκεια να βρίσκεται προ των πυλών, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνο την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. 

Αυτό συμβαίνει γιατί η απόφαση για τη μεταγωγή του Δ.Κουφοντίνα, δεν αποτελεί αρμοδιότητα δικαστηρίου, αλλά της ΚΕΜ, η οποία με πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής την ίδια τη Σ. Νικολάου και δεύτερο μέλος τον... κουμπάρο της, δεν λέει να συνεδριάσει, βασανίζοντας απροκάλυπτα τον απεργό πείνας.

Την ώρα λοιπόν που όλα τα δικαστήρια, ποινικά και διοικητικά, κήρυξαν εαυτούς αναρμόδιους και «έδειξαν» την ΚΕΜ, η Σοφία Νικολάου, προφανώς με τις ευλογίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σφυρίζει αδιάφορα παρατείνοντας απάνθρωπα το κρατικό βασανιστήριο απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα.