Newsroom

Newsroom

Υπόθεση Γεωργούλη: Η πορεία των ερευνών σε βάρος του

Η νέα ανακοίνωση των συνηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη.

4786985 2

Αρνείται όλες τις καταγγελίες μέσω των δικηγόρων του ο Αλέξης Γεωργούλης. Η δικαστής στις Βρυξέλλες που ερευνά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη αρνήθηκε να δώσει τον φάκελο της δικογραφίας στους δικηγόρους του Έλληνα ευρωβουλευτή. Σύμφωνα με το OPEN, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου επικαλέστηκαν ότι είναι σε εξέλιξη η σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με δήλωση βελγικής δικαστικής πηγής στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργούλης σε αυτήν τη φάση δεν κατηγορείται για τίποτα. Αυτό που συμβαίνει είναι πως υπάρχει μια μήνυση εις βάρος του από την καταγγέλλουσα και εδώ και τρία χρόνια είναι σε εξέλιξη σχετική έρευνα.

Επισήμως οι δικηγόροι του δεν ξέρουν ούτε το κατηγορητήριο, ούτε πολύ περισσότερο τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχουν συγκεντρώσει οι βελγικές αρχές. Έτσι λοιπόν δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη δικογραφία ακόμη, καθώς η έρευνα των Βελγικών αρχών συνεχίζεται.

Ο λόγος άλλωστε, που έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γιατί θα πρέπει και ο ίδιος να καταθέσει στην εισαγγελία πριν οι βελγικές Αρχές αποφασίσουν αν υπάρχει λόγος η υπόθεση να φτάσει στα βελγικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία του Βελγίου σε αυτή τη φάση μπορεί να αρνηθεί να δώσει στοιχεία στους δικηγόρους του κ. Γεωργούλη, καθώς πρόκειται για έρευνα εν εξελίξει. Αν πάλι γίνει δεκτό ένα τέτοιο αίτημα, έχουν τη δυνατότητα οι δικηγόροι να δουν τα σχετικά έγραφα διαδικτυακά με κωδικούς που θα πάρουν από τις δικαστικές αρχές στο Βέλγιο.

Το σημερινό ραντεβού λοιπόν των Βέλγων δικηγόρων με την εισαγγελία ήταν απλά μια πρώτη επαφή για να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Επίσης ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος ερωτηθείς από τον ΑΝΤ1 για το αν γνωρίζει κάτι για την έρευνα που έκαναν οι συνάδελφοι ευρωβουλευτές του κ. Γεωργούλη μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ότι, είναι αδύνατον να έχει γίνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχει ένα όργανο εντός των ευρωπαϊκών θεσμών που μπορεί κάποιος να πάει να καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά αλλά αυτό το όργανο κρατάει τις έρευνες του εφτασφράγιστο μυστικό.

Επίσης αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι ρωτήθηκαν οι αρχές του Βελγίου, απάντησαν ότι και αυτό είναι αδύνατον να γίνει καθώς η βελγική εισαγγελία δεν απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις ειδικά όταν μια υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας.

Πριν από λίγο, η ομάδα δικηγόρων του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…