Υπόθεση Φουρθιώτη: Να εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη ή όχι;

Δημήτρης Ραπίδης 05/10/2021 | 22:37

Ο Μένιος Φουρθιώτης, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, αποφυλακίζεται. Οι δικαστικές αρχές, παρότι τις κατηγορίες για 2 κακουργήματα και σωρεία άλλων αδικημάτων, αποφάσισε για την αποφυλάκισή του, γεννώντας μια σειρά από ερωτηματικά.

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του θα κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος ενόψει της δίκης του, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, έχοντας μείνει προφυλακισμένος για πέντε μήνες. Ο «Ινδιάνος», ωστόσο, για τον οποίο δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία, έμεινε δύο μήνες περισσότερο στη φυλακή, με τις αρχές να μην δίνουν καμία απολύτως πειστική εξήγηση για τους λόγους που ένας άνθρωπος χωρίς καμία κατηγορία βρέθηκε περισσότερο χρόνο προφυλακισμένος από ένα κατηγορούμενο με ένα τέτοιο «πλούσιο» κατηγορητήριο. 

Ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες συγκρατουμένων του, απολάμβανε προκλητικά προνόμια, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην έχει ακόμη απαντήσει για τις σχέσεις πολιτικών προσώπων με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να τραμπουκίσει ακόμα και υπουργό εντός του γραφείου του.

Το βασικό ερώτημα παραμένει ποιος στηρίζει τον κ. Φουρθιώτη και γιατί, για ποιο λόγο είχε ιδιαίτερη μεταχείριση και επίσης πως συνδέεται η αποχώρηση του κ. Βρούτση από το πόστο του στο υπουργείο Εργασίας κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης του τηλεπαρουσιαστή.

Το πρόβλημα έχει ευρύτερες διαστάσεις και «απλώνεται» ακόμη και σε άλλες υποθέσεις με έντονο κυβερνητικό «άρωμα», όπως εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη. Μήπως τελικά υπάρχει ένα σύστημα που λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά; Μήπως για τους απλούς πολίτες η δικαιοσύνη είναι «αμείλικτη» και για τους κατηγορούμενους με «ιδιαίτερες σχέσεις» με την εξουσία υπάρχει μια χαλαρότητα στην προσέγγιση και ιδιαίτερες αβάντες; 

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση, τη στιγμή που ο δείκτης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τη δικαιοσύνη συνεχίζει να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Πηγή: rosa.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr