Υπόθεση Φιλίππου: «Είχα παγώσει και φοβόμουν το μόνο που μπορούσαν να κάνω ήταν να αναπνέω»

Κατήγγειλε τον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου ότι τη βίασε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της. 

lampros filippou poiniki diwksi gia viasmo

Ωστόσο κατά την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση, το αδίκημα του βιασμού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, καθώς ο ηθοποιός από τη μια δεν άσκησε σε βάρος της βία ούτε και την απείλησε, ενώ η ίδια δεν αντέδρασε (λόγω του φόβου της όπως κατέθεσε). Παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φέρεται να είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ακόμη δύο γυναίκες (από τις τέσσερις συνολικά καταγγέλλουσες), όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του και του αποδίδει για αυτές τις καταγγελίες την κατηγορία του βιασμού. Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία σχετικά με τον γνωστό ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα. Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού είχαν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονταν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον γνωστό ηθοποιό την περίοδο 2008 – 2014.

Η κατάθεση της μικρής αδερφής

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr τον Μάρτιο του 2022 μία από τις τέσσερις κοπέλες που τον έχουν καταγγείλει, κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση ότι ο Φιλίππου την είχε βιάσει το 2011 μέσα στο μπάνιο του σπιτιού της όταν η ίδια ήταν ανήλικη. Πρόκειται για μία από τις δύο αδερφές που υποστήριξαν σε μήνυσή που κατέθεσαν ότι ο ηθοποιός φερόταν να τις κακοποιεί συστηματικά από το 2008 έως το 2012. Η νεαρή κοπέλα και αδερφή της γνωστής ηθοποιού είχε αποπειραθεί μάλιστα να αυτοκτονήσει το 2012 εξαιτίας των όσων βίωνε.

Η ανήλικη, προσήλθε στην ανακρίτρια συνοδεία ψυχολόγου. Τα όσα κατέθεσε ήταν πραγματικά συγκλονιστικά για ένα περιστατικό που συνέβη το 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Φιλίππου αφού έκατσε δίπλα της φέρεται να «έβαλε τα δάχτυλά του μέσα στο αιδοίο της». Η ίδια «πάγωσε από το φόβο της και δεν αντέδρασε».

«Είχα παγώσει και φοβόμουν το μόνο που μπορούσαν να κάνω ήταν να αναπνέω. Με ρώταγε πολλές φορές εαν μου αρέσει. Στην αρχή δεν απαντούσα. Κάποια στιγμή είπα όχι. Η φωνή μου ακουγόταν φοβισμένη. Η αντίδραση μου ήταν ο φόβος μου και να μην αντιδράει το σώμα μου να μην κουνιέμαι.

Κατά την ανακρίτρια ωστόσο δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα του βιασμού. Ο λόγος είναι ότι ηθοποιός δεν άσκησε σε βάρος της βία ούτε την απείλησε ότι θα της κάνει κακό, ενώ το θύμα δεν αντέδρασε. Παρά το γεγονός ότι όπως κατέθεσε «είχε παγώσει από το φόβο της και δεν μπορούσε να αντιδράσει».

Δύο ακόμη κακοποιήσεις γυναικών με τον ίδιο τρόπο

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του Φιλίππου, με παρόμοιο τρόπο φέρεται να είχε κακοποιήσει δύο ακόμη γυναίκες. Η μια το 2014 στην Αθήνα. Όπως υπογραμμίζεται στο κατηγορητήριο, ο ηθοποιός φέρεται να έβγαλε το παντελόνι και το καλσόν της κοπέλας. Στη συνέχεια «χρησιμοποιώντας υπέρτερες σωματικές δυνάμεις» ο ηθοποιός «εισχώρησε τα δάχτυλα του χεριού της στο αιδοίο της υπερνικώντας την αντίσταση που πρόβαλε». Στη συνέχεια, ο ηθοποιός φέρεται να «έπιασε με δύναμη το κεφάλι της να το έφερε προς το εν στύσει πέος του» και να την εξανάγκασε σε «πεολειχία εκσπερματώνοντας πάνω της». Παρά το γεγονός ότι η ίδια είχε εκφράσει την αντίθεσή της. Κατά το κατηγορητήριο ο ηθοποιός φέρεται να βίασε την ίδια κοπέλα ακόμη μία φορά το 2015.

Το 2013 ο Φιλίππου με τον ίδιο τρόπο φέρεται κατά το κατηγορητήριο να κακοποίησε σεξουαλικά άλλη μία κοπέλα. Ο ηθοποιός βρισκόταν στο σπίτι της κοπέλας η οποία απήγγειλε ένα μονόλογο, στο «πλαίσιο μαθημάτων υποκριτικής που της παρέδιδε». Ξαφνικά ο ηθοποιός, φέρεται να ακινητοποίησε την κοπέλα, να την ακινητοποίησε και αφού της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο «εισχώρησε βίαια τα δάκτυλα του χεριού του στο αιδοίο της», με την κοπέλα να ξεσπά σε λυγμούς.

Ακόμη μία πράξη βιασμού σε βάρος μιας εκ των δύο αδερφών

Να σημειωθεί ότι η ανακρίτρια, ενέταξε στο αρχικό κατηγορητήριο μία ακόμη πράξη βιασμού που φέρεται να έγινε από τον Φιλίππου σε βάρος μιας εκ των δυο αδερφών που τον κατήγγειλαν και γνωστή ηθοποιό. Πρόκειται για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2013 στο σπίτι του ηθοποιού στο κέντρο της Αθήνας. Την ίδια κοπέλα φέρεται να κατά το κατηγορητήριο να είχε κοκκοποιήσει σεξουαλικά ακόμη δύο φορές τον Ιούλιο του 2008.

Σε ότι αφορά την αδερφή της ηθοποιού για την οποία η ανακρίτρια έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα του βιασμού ο Φιλίππου περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο δύο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που φέρονται να έγιναν τα Χριστούγεννα του 2012.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Φιλίππου

Ο Λάμπρος Φιλίππου αρνείται στο σύνολό τους τις πράξεις του βιασμού τις οποίες του αποδίδουν οι γυναίκες, επισημαίνοντας ότι οι σεξουαλικές συνευρέσεις είχαν συναινετικό χαρακτήρα. Σχετικά με τη γνωστή ηθοποιό και την αδερφή της, ο Λ. Φιλίππου επεσήμανε ότι είχε συνάψει φιλική σχέση η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε ερωτική – συναινετική. Μάλιστα υποστηρίζει ότι η αδελφή της ηθοποιού ήταν εκείνη η οποία τον προσέγγισε ερωτικά.

Πηγή: Documentonews

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…