Newsroom

Newsroom

Υπόθεση Έφης Τσιχλάκη: «Έδωσε μηνύματα ατιμωρησίας η Δικαιοσύνη με την αποφυλάκιση του δολοφόνου της» (video)

Οργισμένη η οικογένειά της με την αποφυλάκιση του δολοφόνου της

TSIXLAKE3 1

Αναβίωσε ξανά στο δικαστήριο η υπόθεση της δολοφονίας της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, που βρέθηκε νεκρή με σφαίρα καρφωμενη στο κεφάλι μέσα στο σπίτι της στο Κολυμπάρι Χανίων τον Μάρτιο του 2016.

Ο σύζυγός της – πρώην υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή – που είχε κριθεί ένοχος πριν 1,5 χρόνο για τη δολοφονία της, αφέθηκε ελεύθερος.

Την είδηση της αποφυλάκισής του έκανε γνωστή ο Εμμανουήλ Αθανασίου, ξάδερφος του 47χρονου θύματος και δικηγόρος της οικογένειας στην πολύκροτη δίκη. Θυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών, χωρίς όμως ποτέ να είχε ομολογήσει ενώπιον του δικαστηρίου το έγκλημα.

Τώρα, αφέθηκε ελεύθερος.

«Συγχαρητήρια στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Ο κ. Αθανασίου μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για την εν λόγω δικαστική απόφαση και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη έδωσε μηνύματα ατιμωρησίας, σε αυτή την υπόθεση ευθύς εξαρχής.

Ερωτώμενος, πότε αφέθηκε ελεύθερος ο 56χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Έφης, ο κ. Αθανασίου, ανέφερε «Το βούλευμα δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά εμείς το μάθαμε πολύ αργότερα. Δηλαδή, ήμασταν στα όρια της νόμιμης διορίας για να μπορέσουμε να ζητήσουμε από τον εισαγγελέα να ασκήσει έφεση. Είχαμε ζητήσει και το βούλευμα προκειμένου να δούμε τι γράφει μέσα και πως αυτός ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος 1,5 χρόνο μετά. Είχε μείνει νομίζω έναν χρόνο και λίγο παραπάνω ως προφυλακισμένος πριν από την 1η δίκη. Παρόλα αυτά, πάλι κοινωνικά δεν συμπληρώνονται τα 3/5 της ποινής».

«Συνειδητοποιείτε την ειρωνεία της κατάστασης; Σε έναν δολοφόνο που έχει καλύψει το έγκλημά του»

Και συμπλήρωσε: «Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους η υπόθεση Τσιχλάκη θα φτάσει στο Στρασβούργο, ήταν και η πρόσφατη περιπέτεια με το βούλευμα. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ελληνική Δικαιοσύνη. Έδωσε μηνύματα ατιμωρησίας η Δικαιοσύνη, σε αυτή την υπόθεση ευθύς εξαρχής».

Στη συνέχεια, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι αναμένεται να βγει από τον Άρειο Πάγο η απόφαση όσον αφορά στο σκέλος της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε ο κατηγορούμενος για την συνολική διαδικασία ενώπιον του Εφετείου Κρήτης.

«Περιμένουμε επίσης την απόφαση που αφορά στο σκέλος της αναίρεσης που κατέθεσε ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου όσον αφορά στο ελαφρυντικό του μεταγενέστερου σύννομου και έντιμου βίου στον κατηγορούμενο. Συνειδητοποιείτε την ειρωνεία της κατάστασης; Σε έναν δολοφόνο που έχει καλύψει το έγκλημά του. Μιλάμε για θεσμική κατάπτωση», πρόσθεσε.

«Ήταν σκηνή ενός τόπου εγκλήματος και οι δικηγόροι είπαν ότι…χτενιζόταν και είχε μώλωπες»

Η Έφη δολοφονήθηκε το 2016. Γιατί φτάσαμε μετά από έξι χρόνια να του επιβληθεί η ποινή των 8 ετών;

«Ήταν οι 4 ένορκοι που είχαν ψηφίσει υπέρ της αθώωσής του, μάλιστα μετά από σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα. Και εδώ πραγματικά είναι το μεγάλο μαύρο κομμάτι αυτής της ιστορίας. Και για να μην σας πω επίσης και για τον ιατροδικαστή. Θα κατατεθεί μήνυση εναντίον του ιατροδικαστή. Έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, είπε στους αστυνόμους ότι είναι δολοφονία, 1-2 μέρες μετά αλλάζει προφορικά την εκδοχή των γεγονότων κι δεν καταθέτει την έκθεσή του για 1,5 ολόκληρο χρόνο παρά την καταθέτει 3 μέρες πριν το δικαστήριο», απάντησε ο κ. Αθανασίου.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, το δικαστήριο τον είχε καλέσει να καταθέσει ως μάρτυρας και εκείνος δεν πήγαινε.

«Το θύμα είχε βρεθεί με μώλωπες, κακώσεις. Να σας πω τι είπαν οι δικηγόροι του; Ότι οι μώλωπες οφείλονταν στο γεγονός ότι χτενιζόταν. Σπασμένα πράγματα στο σπίτι. Ήταν σκηνή ενός τόπου εγκλήματος», κατέληξε.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.