Υπόθεση βιασμού 11χρονης: «Υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό» – Αναβλήθηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας

Αναβλήθηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσής του δικαστηρίου.

5512613

Αναβλήθηκε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας για το βιασμό 22χρονης αθλήτριας Αμαλίας όταν ήταν 11 ετών – Αναβολή για τις 4 Απριλίου 2022.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή της δίκης λόγω κωλύματος για λόγους υγείας μέλους της σύνθεσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή ήταν μονόδρομος καθώς δεν είχε προβλεφθεί η κλήρωση αναπληρωματικού τακτικού δικαστή στη σύνθεση. Το δικαστήριο για να μην υπάρξει ζήτημα λήξης του δεκαοκτάμηνου και ο κατηγορούμενος αποφυλακιστεί έδωσε τη συντομότερη δικάσιμο.

Η 22χρονη καταγγέλλουσα Αμαλία, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα που περνάει και κάθε φορά που έρχομαι εδώ υφίσταμαι έναν ακόμα βιασμό όταν δεν καταθέτω».

Υπενθυμίζεται ότι η Αμαλία, μετά από κατάθεση της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού MeToo, είχε καταγγείλει τον προπονητή της για βιασμό της όταν η ίδια ήταν 11 ετών. Η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και σήμερα η 22χρονη κοπέλα επρόκειτο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας που βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο για την εν εξελίξει δίκη σχετικά με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου βλέποντας την Αμαλία δήλωσαν τη συμπαράστασή τους:

«Αμαλία, μας ακούς, εδώ δεν είσαι μόνη, είμαστε όλες αδερφές, το δίκιο μας ενώνει».

Σε δήλωσή του μετά την αναβολή της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου σήμερα κατηγορούμενου, Θεόδωρος Μαντάς, ανέφερε ότι πρόκειται για μια απρόβλεπτη εξέλιξη και πως η αναβολή ήταν αναγκαία. Αναφερόμενος μάλιστα στο γεγονός ότι δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση του δικαστηρίου, τόνισε: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης είναι υπέρμετρα επιβαρυμένο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει η δυνατότητα αναπληρωματικού μέλους με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε δικονομικά αδιέξοδα».

Δείτε το βίντεο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…