Υποτελικό κράτος

“Totus tuus - όλος δικός σου” ήταν το μότο του Πάπα Ιωάννη-Παύλου του Β’, αυτό ακριβώς που χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση του Κυριάκου εντός και (κυρίως) εκτός συνόρων, όταν απευθύνεται σε πρόσωπα ή θεσμικά σχήματα που με την ισχύ τους πιστεύει ότι έτσι θα σταθούν αρωγοί στην μακροημέρευση της, ανεξαρτήτως του κόστους που η στάση αυτή συνεπάγεται για τον λαό και την χώρα. 

AP 20206414311869

Στην πρώτη του επίσκεψη, τον Ιανουάριο, στον Λευκό οίκο ο Κυριάκος δεν άκουσε ούτε μια λέξη στήριξης από τα χείλη του Τραμπ για την Τουρκική προκλητικότητα, παρά το γεγονός ότι είχε σπεύσει να δηλώσει πως “η Ελλάδα είναι ο πιο προβλέψιμος σύμμαχος των ΗΠΑ”. Ακριβώς γι’ αυτή του την δήλωση δεν αισθάνθηκε ο Τραμπ την ανάγκη να πει κάτι θετικό (έστω και αμφίσημο) στον μουσαφίρη ώστε να λάβει κάτι σε ανταπόδοση, αφού ο Κυριάκος είχε σπεύσει να το προσφέρει πρώτος και άνευ ουδενός ανταλλάγματος.

Βλέπεις δεν έτυχε να διαβάσει τον Μενέλαο Λουντέμη για να μάθει την αλήθεια: “ Όλες οι συμφορές στον κόσμο απ’ τα παρακάλια έγιναν”.

Το μήνυμα ελήφθη από τους απέναντι (η κυβέρνηση έχει το πρόγραμμα με τα απεριόριστα δωρεάν μηνύματα και τα ξοδεύει απερίσκεπτα) και ο κεραμιδόγατος Ερντογάν που μας βλέπει σαν το εγκλωβισμένο ποντικάκι γελάει κάθε φορά που λεονταρίζουμε (για εσωτερική κατανάλωση)  προστρέχοντας στην Γερμανία, αφού όλοι γνωρίζουν ότι η Μέρκελ κάνει δουλειές με τον Ερντογάν πουλώντας του φάκες και ποντικοφάρμακα.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι “το Oruc Reis αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας θα διεξάγει σεισμικές έρευνες έξω από το Καστελόριζο προκειμένου να συμβάλει ακολούθως στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου”. 

Το «επιτελικό» κράτος σφόδρα ταράχθηκε στις διακοπές του (χωρίς να τις διακόψει) αλλά αποφάσισε να αναστείλει τις άδειες των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις, χωρίς παράλληλα να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να ζητήσει σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ποτέ να ζητήσει την επείγουσα σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας και χωρίς μηδέποτε να ενεργοποιήσει τα επιτελικά σχέδια που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις εκπονήσει για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών από τους γείτονες, όπως έγινε επιτυχώς τον Οκτώβριο του 2018.

Κάλεσε όμως ο Κυριάκος, κατά μόνας, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να τους ενημερώσει και όπως μάθαμε με τον κ. Τσίπρα ήταν ιδιαιτέρως αυστηρός και πολύ τον μάλωσε για όσα το…. Documento ανυπόστατα καταλογίζει στην σύζυγο του!!! 
Αυτό θα πει υπηρετώ την Εθνική Στρατηγική!

Προσωρινά το Oruc Reis δεν βγήκε γιατί παρενέβη η Γερμανία όπως μάθαμε από τους Γερμανούς, όπως επίσης μάθαμε από τους ίδιους ότι θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για διάλογο με την Τουρκία, χωρίς να έχει αρθεί κατ’ ελάχιστον η προκλητικότητα τους και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ατζέντα της συζήτησης (ή οποία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τίποτα άλλο εκτός από την υφαλοκρηπίδα).
Τελικά το Oruc Reis βγήκε και πλέει 22 ναυτικά μίλια εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μάλιστα έχει απλώσει καλώδια σ’ αυτήν, αλλά “δεν κάνει έρευνες γιατί υπάρχει «θόρυβος» από τα πλοία που είναι τριγύρω”.

Δικαίως και ο Παύλος Πολάκης έγραψε: «Το επιχείρημα έχει την ίδια αξία σαν να σου λέει αυτός που έβαλε τα πρόβατα του στο δικό σου χωράφι και εσύ δεν τα έδιωξες με οποιοδήποτε τρόπο…. πως τα πρόβατα δεν τρώνε!»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»