Υποσχέσεις Οικονόμου για καύσιμα: Θα πληρώνουμε φθηνότερα από την τιμή της αντλίας

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για νέα μέτρα και εισοδηματικά κριτήρια

5344429

«Γίνεται κάθε προσπάθεια να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να είναι ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια σε όλους τους κλάδους», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και δίνοντας μια πρώτη γεύση για τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε μεταξύ άλλων :

«Οι επιπτώσεις του πολέμου είναι σφοδρότατες και αναστατώνουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός αυτής της εβδομάδας, Τετάρτη-Πέμπτη. Πρώτα από όλα, θα έχουμε τη συνέχιση της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε.  

Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η οικονομική ενίσχυση, κυρίως στους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους. Αυτά θα είναι χρήματα τα οποία με κάποιον τρόπο απευθείας θα έρθουν στους ανθρώπους για να τους ανακουφίσουν. Βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία, για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η περίμετρος. Θα είναι χρήματα που, προφανώς, θα είναι αφορολόγητα, και δεν συμψηφίζονται με καμία οφειλή. Θα τα πάρει ο κόσμος για να ανακουφιστεί από τις ανατιμήσεις που αντιμετωπίζει. 

Ο τρίτος πυλώνας είναι και η παρέμβαση στα καύσιμα. Κι εκεί, όπως σε όλες χώρες της Ευρώπης, έτσι και στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε όλοι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα θα υπάρχει παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία. Και εκεί θα υπάρχουν κριτήρια πιο διευρυμένα από τα κριτήρια της προηγούμενης κατηγορίας καταβολής της ενίσχυσης. 

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός. Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι τα πληρώνει σήμερα.  Άρα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές. 

Ο τρόπος ενίσχυσης δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος, θα είναι εύχρηστος. Μια αρκετά μεγάλη περίμετρος πολιτών  θα πληρώνει -εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας ενίσχυσης που η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο, μεθαύριο- ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από αυτά που φαίνονται στην τιμή της αντλίας σήμερα. 

Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Eπιχειρούμε να κάνουμε ενδεχομένως και μία παρέμβαση σε ό,τι αφορά και στα επαγγελματικά, για να ενισχύσουμε και τον κόσμο που παράγει, γιατί και αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται και μετακυλύει το κόστος στην κατανάλωση. Έχουμε ένα πάρα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα. Ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα. Περνάμε μέσα από συμπληγάδες. 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…