Υποψήφιος διδάκτορας του ΑΠΘ καταγγέλλει με αίματα στο πρόσωπο τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς (video)

Σε βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί, ο υποψήφιος διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, εμφανίζεται τραυματισμένος και με αίματα στο πρόσωπο, ανάμεσα σε πλήθος ανδρών της ΕΛΑΣ.

NewsRoom 05/02/2021 | 16:58

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει βίντεο στα social media όπου αποτυπώνεται ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη, με πρωταγωνιστή έναν υποψήφιο διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, που εμφανίζεται τραυματισμένος και με αίματα στο πρόσωπο, ανάμεσα σε πλήθος ανδρών μηχανοκίνητου τμήματος της ΕΛΑΣ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά την πανεκπαιδευτική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. 

Ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου, σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος στο βίντεο που κατέγραψαν περαστικοί, πήγαινε στη δουλειά του στο Πανεπιστήμιο όταν έπεσε πάνω στα επεισόδια που γίνονταν εκείνη τη στιγμή και άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από εκεί. Τότε αστυνομικοί τον σταμάτησαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια, ενώ προσήχθη αιμόφυρτος με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Περαστικοί που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό κατέγραψαν, παρά τις απειλές της αστυνομίας, το περιστατικό, με τους ένστολους να περιπαίζουν τον υποψήφιο διδάκτορα λέγοντάς του πως δε δέχτηκε επίθεση απ' αυτούς, την ώρα που είχε αίματα σε όλο του το πρόσωπο.

Φωτογραφία: Δέσποινα Βαξεβάνη

Συγκεκριμένα, όταν είπε στους αστυνομικούς «με κοπανάτε κιόλας» εκείνοι του απαντάνε «δεν σε χτύπησε κανένας», με τον διδακτορικό φοιτητή να τους ρωτάει «σκόνταψα και έπεσα κάτω;».