Υποψήφια ΝΔ, Φωτεινή Τομαή: "Καλά κάνει η 17Ν και τους καθαρίζει"

[…]

tomai

Την ώρα που η ΝΔ, χρησιμοποιώντας τη γνωστή πια μονταζιέρα και την ομάδα αλήθειας, βάλει κατά πάντων και κατηγορεί την ευρύτερη Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, για φιλικές διαθέσεις απέναντι σε τρομοκράτες, όπως η 17Ν, έχοντας ανάγει την θεωρία των δύο άκρων, σε βασικό πολιτικό επιχείρημα προκειμένου να πείσει για τον κίνδυνο μια διαφορετικής διακυβέρνησης, την ίδια ώρα μια υποψήφια ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται να εκφράζει αισθήματα συμπάθειας για τους τρομοκράτες της 17Ν και τις πρακτικές τους.

Πρόκειται για την κ. Φωτεινή Τομαή, μια εκ των 42 εκλεκτών του πρωθυπουργού, στην ευρωλίστα της ΝΔ, η οποία εμφανίζεται, πριν από μερικά χρόνια, να κατηγορεί τους κυβερνώντες για τη συμμετοχή τους σε σκάνδαλα και να λέει, μεταξύ των άλλων, ότι η τρομοκρατική οργάνωση κάνει καλά και τους «καθαρίζει». Για όσους δεν γνωρίζουν την κ. Τομαή, είναι η πρώην σύζυγος του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία παρότι έχει χωρίσει μαζί του από το 2001, συνεχίζει να χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις το επίθετό του. Όταν η κ. Τομαή ρωτήθηκε για τους λόγους που χρησιμοποιεί το επώνυμο του πρώην συζύγου της, απάντησε: “έτσι”.

Η κουβέντα της, σχετικά με τη 17Ν είναι σοκαριστική: «Αυτοί παιδί μου δεν ξέρεις από που να ξεφύγεις. Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο… τώρα συνηθίσαμε. Αφού καμιά φορά λέω μωρέ καλά κάνει η 17η και τους καθαρίζει, μα τω Θεώ έφτασα να το πω», λέει η εκλεκτή του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς αναφερόμενη στις εκτελέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αν αναλογιστούμε τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί από το περιβάλλον Σαμαρά, όσοι έχουν εκφράσει απόψεις διαφορετικές από εκείνες τις οποίες θεωρεί πολιτικά ορθές η κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι, γιατί αυτή η έκφραση της κ. Τομαή να θεωρείται λιγότερο υπερασπιστική των πρακτικών αυτών, για τις οποίες η ομάδα αλήθειας κατηγορεί όποιον δεν της αρέσει; Θα μπορούσε να πεις κανείς ότι είναι απλώς μια κουβέντα εν τη ρύμη του λόγου της, δεν παύει όμως να είναι μια πολιτικός που διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού για τον εκπροσωπήσει στην ευρωβουλή και η οποία επικαλείται τουλάχιστον ακραίες πρακτικές.

Η κα Τομάη υπήρξε κατηγορηματική σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της: «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Εγώ δεν έχω πει τέτοιο πράγμα. Πώς να το κάνουμε; Δεν έχω πει ποτέ τέτοιο πράγμα. Είναι ηλίθιο. Ακόμη κι αν πιστεύει κανείς κάτι ακραίο όπως αυτό, δεν μπορεί να το λέει», μας είπε, ωστόσο τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το koutipandoras.gr είναι αδιάψευστα. 

Εκείνο όμως που πραγματικά προκαλεί ερωτηματικά για την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου, για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι ότι, όπως αναφέρει το Hot Doc που κυκλοφορεί, έχει πλούσιο βιογραφικό καταγγελιών και δικαστικών περιπετειών, με κατηγορίες όπως λογοκλοπή, πλαστογραφία και απάτη.

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή, περιλαμβάνει από τη συγγραφή βιβλίων, μέχρι τη συμμετοχή της σε διπλωματικές αποστολές και τη διεύθυνση της υπηρεσίας διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών από το 1996.

Η Φωτεινή Τομαή, κατηγορήθηκε το 2009 από τον σκηνοθέτη Άρη Φωτιάδη και τη δημοσιογράφο και σεναριογράφο σύζυγό του Ελένη Κεφαλοπούλου για λογοκλοπή δικού τους έργου, υπόθεση για την οποία υποχρεώθηκε πρωτόδικα να πληρώσει ως αποζημίωση στους θιγόμενους σημαντικό ποσό.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ όμως κατηγορείται επίσης για υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης, η οποία ανέκυψε κατά την εκδίκαση της αγωγής, αναφορικά με την λογοκλοπή, ενώ εκκρεμεί εις βάρος της και μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όλο το ρεπορτάζ για τις δικαστικές περιπέτειες της κ. Τομαή, αλλά και τις βαρύτατες καταγγελίες για το πρόσωπο της, στις οποίες έχουν προχωρήσει δεκάδες προσωπικότητες, μπορείτε να διαβάστε στο Hot Doc που κυκλοφορεί.


 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…