Υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή ο δράστης του φονικού στην Πανόρμου – Οργάνωνε τάγματα εφόδου στη Μεσσηνία

Ένας άνδρας η ταυτότητα του οποίου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή, έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ήταν γυμναστής και ο δράστης πρώην αστυνομικός και υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία, με προιστορία στην συγκρότηση ταγμάτων εφόδου εναντίον μεταναστών στην Καλαμάτα.

580a59751dc524983a8b47b4

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά το συμβάν ξεκίνησε μετά από διαπληκτισμό των δύο ατόμων. Το συμβάν σημειώθηκε στις 17.30 στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και διεξάγουν έρευνες για τη σύλληψη του δράστη ο οποίος διέφυγε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο άντρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον. Πρόκειται για έναν απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος πυροβόλησε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου. Πριν από το περιστατικό προηγήθηκε άγριος καυγάς μεταξύ των δύο ανδρών.

O αστυνομικός έφυγε από το σημείο, πήγε στην οικία του που βρίσκεται κοντά, πήρε ένα όπλο και μόλις επέστρεψε, πυροβόλησε εναντίον του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου.

Παρενοχλούσε κοπέλες στο γυμναστήριο

O δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Φώτης Μπέλλος και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ήταν επιφορτισμένος με τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στην περιοχή του.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ο Μπέλλος ενοχλούσε επανειλημμένα τις κοπέλες που σύχναζαν στο γυμναστήριο του θύματος, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να του κάνει παρατηρήσεις. 

Οι κάμερες ασφαλείας η αφορμή του φονικού

Οι κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας ο γυμναστής για να έχει εικόνα από την είσοδο του γυμναστηρίου, ήταν η αφορμή για τον καυγά που έφτασε στο έγκλημα, με δράστη τον απόστρατο αστυνομικό και πρώην πολιτευτή της Χρυσής Αυγής, Φώτη Μπέλλο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, άρχισε να διαπληκτίζεται με το θύμα γιατί πίστευε ότι οι κάμερες καταγράφουν και τον ίδιο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης είπε στο θύμα: «Πάω να πάρω το όπλο μου και έρχομαι να σε τακτοποιήσω».

Όταν ο δράστης επέστρεψε πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 48χρόνο γυμναστή, και στη συνέχεια, με ψυχραιμία, άρχισε να κατεβαίνει την οδό Πανόρμου με το όπλο στα χέρια. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, μόλις ο δράστης τον αντίκρισε τον χαιρέτισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπέλλος έφυγε από την αστυνομία το 2008. Δεν είναι παντρεμένος ενώ ζούσε μόνος του στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που έγινε το έγκλημα στην οδό Πανόρμου και Βατοπεδίου.

Το προφίλ του Χρυσαυγίτη Μπέλλου και εμπνευστή των ταγμάτων εφόδου

Ο πρώην αστυνομικός και υποψήφιος στον νομό Μεσσηνίας με τη Χρυσή Αυγή, Φώτης Μπέλλος, συγκροτούσε τάγματα εφόδου, αψηφώντας τον αστυνομικό διευθυντή της Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν θα ανεχτεί κανένας να υποκαταστήσει την αστυνομία.

Η εφημερίδα “Ελευθερία” είχε γράψει πριν από περίπου 5 χρόνια, ότι ο απόστρατος αστυνομικός και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο νομό, πρωτοστατούσε στη σύσταση των “Ταγμάτων Ασφαλείας”. Είχε στείλει μέσω του τοπικού τύπου ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους νέους “από 15 έως… 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση”.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης περιέγραφε τους στόχους των “Ταγμάτων Ασφαλείας”: «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων», είχε γράψει.


Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά η ανακοίνωση ανέφερε: «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση»

Η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έριχνε το γάντι στον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας γράφοντας ότι η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για τη δημιουργία των “ταγμάτων ασφαλείας” αποτελεί απάντηση στη συνέντευξη που έδωσε στην “Ελευθερία” ο κ. Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους της συντονιστικής επιστροπής ο Μπέλλος ανέφερε τα εξής:

«Η συντονιστική Επιτροπή Αλληλεγγύης των Ελλήνων την καταγωγή της περιφέρειας του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας είναι και απάντηση στην στημένη συνέντευξη του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου κ. Γεωργακόπουλου Βασιλείου, στην εφημερίδα “Ελευθερία” Καλαμάτας της 30 Ιουνίου 2012 σελ. 16 (στην δημοσιογράφο Κέλλυ Δημητρούλια), που προσπάθησε να ασκήσει πίεση και τρομοκρατία εναντίον μας (περί παρανόμων και επικίνδυνων ομάδων περιφρουρήσεως). Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων. Δυστυχώς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να λέμε κύριε Γεωργακόπουλε “ό,τι κρατικό αντεθνικό”. Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στην δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι».

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου στην Μεσσηνία για τις εκλογές του 2012 της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων