Υποκρισία και οι όψιμοι υπερασπιστές του ΕΣΡ

Πολύ μελάνι χύθηκε για για το ΕΣΡ αλλά και η υποκρισία δεν ήταν λιγότερη για όσους ανακάλυψαν τον τροχό. Τελικά η κυβέρνηση με το νόμο 4339/2015 αποδυνάμωσε του ΕΣΡ;

5815a56f1dc52454678b45cf

Του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Όποιος έχει διαβάσει τον σχετικό νόμο θα βγάλει αβίαστα το αντίθετο συμπέρασμα, ενίσχυσε τον ρόλο του ΕΣΡ ως προς τον διαγωνισμό και τη χορήγηση των αδειών.

Η αντιπολίτευση ασκεί σκληρή κριτική σχετικά με την παύση των μελών του ΕΣΡ και το προβάλει ως επιχείρημα για να απαντήσει την κατηγορία ότι μπλόκαρε τη συγκρότηση του. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το ΣτΕ έκρινε με απόφαση του, ότι οι διαρκείς και αναγκαστικές εξαιτίας μη συνεννόησης παρατάσεις ανανεώσεων της θητείας των μελών του ΕΣΡ ήταν παράνομες. Επομένως, αν και αυτή η κυβέρνηση συνέχιζε αυτόν τον τρόπο αναγκαστικών παρατάσεων ο διαγωνισμός κινδύνευε να πέσει λόγω της μη νόμιμης σύνθεσης του ΕΣΡ. Και θα ακολουθούσαν προσφυγές από τα κανάλια όπως έκαναν και με τα πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ.

Αυτό που λένε αρκετοί νομικοί, είναι ότι εκτός από τη νομοθέτηση με αρμοδιότητα στο ΕΣΡ θα έπρεπε η σύνθεση του να είναι και νόμιμη. Άλλωστε και το ίδιο το ΕΣΡ με έγγραφο του από το καλοκαίρι του 2015 δήλωνε αδυναμία να διενεργήσει τον διαγωνισμό.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί παράγοντες δεν σταματούν να θυμίζουν ότι η ΝΔ υπό τον Βαγγέλη Μειμαράκη είχε συμφωνήσει στη συναίνεση για την εκλογή των μελών του ΕΣΡ.

Μετά την άρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναινέσει, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προσθέσει στο νόμο το άρθρο 2Α με το οποίο μεταβιβάσθηκαν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στον Υπουργό. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…