Υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από Δημητριάδη – Κοντολέων «αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες»

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις του κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης να ξεφύγει ο ίδιος και ο κάθε υπεύθυνος από τις ευθύνες του για τις παρακολουθήσεις

mitsotakis lavrio

Την πιο απόλυτη εγγύηση πως επί των ημερών δεν υπάρχει περίπτωση να αποδοθεί Δικαιοσύνη στο σκάνδαλο των υποκλοπών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης στο Λαύριο, αφού όχι μόνο υποστήριξε πως «ότι έπρεπε να γίνει έχει γίνει» δείχνοντας τις παραιτήσεις του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων αλλά βάζοντας υπό αίρεση το εάν τελικά υπάρχουν ποινικές ευθύνες στο πολύκροτο σκάνδαλο που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

«Η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης και είναι η μόνη που θα κρίνει και μόνη αρμόδια να κρίνει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες» απάντησε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος πρωθυπουργός σε ερώτημα για το σκάνδαλο υποκλοπών, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά τις μεθοδεύσεις του να ξεφύγει ο ίδιος και ο κάθε υπεύθυνος από τις ευθύνες του για τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, των αρχηγών του Στρατού, ενός τουλάχιστον υπουργού του και άλλων.

«Δεν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να το κρίνει αυτό» υποστήριξε επιχειρώντας έτσι ουσιαστικά να «φιμώσει» την αντιπολίτευση για την έντονη κριτική της στην ανάδειξη του σκανδάλου, προσθέτοντας πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει και να διαλευκάνει την υπόθεση».

Σε μία απάντηση-μνημείο whataboutism, ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αρχικά «μία σειρά από ενέργειες» της κυβέρνησής του και πως «η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αναλάβαμε πλήρως την πολιτική ευθύνη», και στη συνέχεια «έδωσε» τους παραιτηθέντες γενικό γραμματέα της κυβέρνησής του, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ως εκείνους που ανέλαβαν την «αντικειμεντική πολιτική ευθύνη» με τις παραιτήσεις τους, για να στείλει ακολούθως την μπάλα στην… κερκίδα.

Έτσι, μετά τις παραπάνω αναφορες, επικαλέστηκε την προσφυγική κρίση και τον «κρίσιμο ρόλο» της ΕΥΠ στην αντιμετώπισή της, για να καταλήξει στο Ειδικό Δικαστήριο και την καταδίκη Παππά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν δικαιούνται διά να ομιλούν». Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η έκταση της απάντησής του για την πρωτοφανή καταδίκη του υπουργού που ανάγκασε τα τηλεοπτικά κανάλια για τις τηλεοπτικές άδειες ξεπέρασε κατά πολύ την έκταση των απαντήσεών του για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πάντως σε ένα από τα ελάχιστα σημεία ειλικρίνειας, ο ίδιος αναφέρθηκε σε «μία ΕΥΠ η οποία πρέπει να ξανακερδίσει και την ίδια την εμπιστοσύνη των πολιτών», ομολογώντας την τεράστια ζημιά που συντέλεσαν οι επιλογές του.

Πηγή: Documentonews

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…