ΥΠΟΙΚ: "Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν", υποβάθμιση από Moody’s

[…]

ypoik 12

«Η κυβέρνηση πράγματι καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, και επιδεικνύει μεγάλη ευελιξία, ώστε η διαπραγμάτευση να οδηγήσει άμεσα σε μια έντιμη, ενδιάμεση συμφωνία στο Eurogroup και, κατόπιν, σε μια συμφωνία-συμβόλαιο με τους εταίρους μας που θα αφορά την μετά τον Ιούνιο εποχή και την πραγματική ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν, π.χ. ο ΦΠΑ στα νησιά κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου (όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Οικονομικών και από το βήμα της Βουλής), οι επικουρικές συντάξεις, η απόρριψη από την κυβέρνηση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και, βεβαίως, τα εργασιακά». 

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Στο μεταξύ, ο οίκος Μoody΄s υποβάθμισε την αξιολόγηση των ομολόγων της Ελλάδας σε Caa2 από Caa1, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση δεν επηρεάζεται και παραμένει Not Prime, ενώ οι προοπτικές των αξιολογήσεων είναι αρνητικές. Οι λόγοι για την υποβάθμιση είναι:

– «Η υψηλή αβεβαιότητα για το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να έλθει εγκαίρως σε συμφωνία με τους πιστωτές ώστε να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις της.

– Οι υψηλοί κίνδυνοι εφαρμογής του ενδιάμεσου προγράμματος λόγω της αδύναμης οικονομίας αλλά και της εύθραυστης πολιτικής κατάστασης».

Το αρνητικό outlook αντανακλά τη θέση του οίκου Moody΄s ότι για τα οικονομικά, χρηματοπιστωτικά και πολιτικά ρίσκα στην Ελλάδα.

 

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…