Newsroom

Newsroom

ΥΠΟΙΚ: Ο Ντάισελμπλουμ προφανώς αναφερόταν στο Επίδομα Αλληλεγγύης

Το έγγραφο του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, όπου γίνεται λόγος για επαναφορά του ασφαλιστικού στην ατζέντα σχολίασαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

5818e91f1dc524dc2a8b4b94

«Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ προφανώς αναφερόταν στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης», σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, «το ασφαλιστικό, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο αρμόδιος υπουργός, έχει ολοκληρωθεί κατά την πρώτη αξιολόγηση. Ως εκ τούτου, “άνοιγμα του ασφαλιστικού” εκ νέου δεν υφίσταται».

Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί μέρος των θεμάτων της δεύτερης αξιολόγησης και προσθέτους ότι ουδέποτε, κατά τις συναντήσεις με τους επικεφαλής των θεσμών την περασμένη εβδομάδα, αποτέλεσε θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.

«Αυτό που αποτελεί μέρος της δεύτερης αξιολόγησης είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, θέμα στο οποίο προφανώς αναφερόταν ο κ. Ντέισελμπλουμ», καταλήγουν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι σε έγγραφό του εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 7 Νοεμβρίου, πρόεδρος του Eurogroup επισημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και της αγοράς εργασίας θα βρίσκονται στο επίκεντρο της επόμενης αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 14 με 21 Νοεμβρίου.

«Το ασφαλιστικό έχει κλείσει» επανέλαβε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος σχολιάζοντας το έγγραφο του Γερούν Ντέισελμπλουμ, διευκρίνισε ότι «αυτό που γίνεται τώρα, είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και της λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκκρεμούν ακόμη, οι εκδόσεις αποφάσεων και εγκυκλίων, οι οποίες «αποτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

via 252863 212661 type13262

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων – Την απείλησε με μαχαίρι, τη λήστεψε και την ξυλοκόπησε

Ακόμα ένα περιστατικό με βία ανηλίκων που σοκάρει