Newsroom

Newsroom

ΥΠΟΙΚ Αυστρίας: Να μην υπολογιστούν οι δαπάνες για τους πρόσφυγες στα ελλείμματα των χωρών

Οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να “μετρήσουν” τις δαπάνες των χωρών για την υποδοχή και την περίθαλψη των προσφύγων, όταν…

imagehandler 7

Οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να “μετρήσουν” τις δαπάνες των χωρών για την υποδοχή και την περίθαλψη των προσφύγων, όταν θα εξετάσουν το έλλειμμα των συγκεκριμένων κρατών, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

«Τα βραχυπρόθεσμα κόστη είναι υψηλά, αλλά προβλέψιμα. Πιο κρίσιμης σημασίας είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις (στους προϋπολογισμούς)», δήλωσε ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Συνέχισε εκφράζοντας τις αμφιβολίες του ότι οι σχεδιαζόμενοι προϋπολογισμοί επαρκούν για την κατασκευή περισσοτέρων σπιτιών και σχολείων στην Ευρώπη, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων.

Κάποιοι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι ο αυξανόμενος αριθμός προσφύγων και μεταναστών θα οδηγήσει σε αυξημένη εγχώρια ζήτηση και άρα σε υψηλότερα κέρδη από τους φόρους για τα κράτη. «Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή η ανάπτυξη χρηματοδοτείται με περισσότερες δαπάνες και μεγαλύτερα ελλείμματα», εξήγησε ο Σέλινγκ.

Ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει αυτές τις δαπάνες στα κρατικά έξοδα που εμπίπτουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες για το έλλειμμα. «Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το αν τα υψηλά κόστη για τα ανθρωπιστικά μέτρα σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία και άλλες θα πρέπει να θεωρηθούν έκτακτα», κατέληξε ο Σέλινγκ.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…