Newsroom

Newsroom

Υποχρεωτική από την Παρασκευή η χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι

Υποχρεωτική από την Παρασκευή η μάσκα σε όλο το Παρίσι Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι κατέγραψε 5.429 νέες μολύνσεις από κορονοϊό, ένα νέο υψηλό μετά την άρση του lockdown

52817716 303 1

Υποχρεωτική θα καταστεί η μάσκα από αύριο στις 8:00 το πρωί στο Παρίσι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο την αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Το ειδησεογραφικό δίκτυο μετέδωσε επίσης την είδηση πως ένα νομαρχιακό διάταγμα θα υπογραφεί αργότερα σήμερα. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει εντολή για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι για να περιορίσει τις αυξανόμενες λοιμώξεις κορονοϊού, χωρίς να διευκρινίζει πότε θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο. Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την επιβολή εκ νέου της καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο. 

Στην Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την πόλη, όπως και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 23:00 τοπική ώρα σε όλη την περιοχή. Στο Παρίσι, όπως και στην Μασσαλία, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων SARS-CoV-2 ξεπερνάει το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους. Ωστόσο η χώρα αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από κορονοϊό, το οποίο έχει επιταχυνθεί από τα μέσα Αυγούστου. 

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι κατέγραψε 5.429 νέες μολύνσεις από κορονοϊό, ένα νέο υψηλό μετά την άρση του lockdown, και μάλιστα ένα επίπεδο ημερήσιων κρουσμάτων τόσο υψηλό που καταγράφεται για πρώτη φορά μετά τους αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων της επιδημίας στις αρχές Απριλίου. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 253.587. 

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τα στοιχεία για τον συνολικό απολογισμό των θανάτων και για τις νοσηλείες λόγω της COVID-19 για σήμερα δεν ήταν ακόμη διαθέσιμα λόγω μιας τεχνικής βλάβης. Την Τρίτη, το υπουργείο ανέφερε ότι ο αθροιστικός αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 16 φτάνοντας τα 30.544, και ότι 4.600 άνθρωποι νοσηλεύονται με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 410 που είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 

Τέλη του 2020 ή αρχές του 2021 τα εμβόλια 

Από τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021 μπορεί να είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με παρουσίαση που έκανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα.

 «Ο νομάρχης, έπειτα από διαβουλεύσεις με την δήμαρχο (Αν Ινταλγκό), θα επεκτείνει τη χρήση μάσκας στο σύνολο της πρωτεύουσας», ενώ μέχρι σήμερα η χρήση της ήταν υποχρεωτική μόνον σε μερικές συνοικίες, διευκρίνισε ο Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία και ήταν αφιερωμένη στην επιδημία. 

«Το θέμα που τίθεται είναι προφανώς για τα προάστια του Παρισιού, με δεδομένες τις μετακινήσεις που γίνονται ανάμεσα στις περιοχές αυτές», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιδημία του νέου κορονοϊού «ξανακερδίζει έδαφος» στην γαλλική επικράτεια. O δείκτης R που αφορά την μετάδοση του κορονοϊού βρίσκεται τώρα στο 1,4, διευκρίνισε εξάλλου ο Καστέξ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει πως η επιδημία μεγαλώνει. » Ο ιός διασπείρεται σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε. 

«Η εξάπλωση της επιδημίας μπορεί να είναι εκθετική, αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα». Στους παππούδες στη Γαλλία συνιστάται να μην παίρνουν τα εγγόνια τους από το σχολείο, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για κορεσμό των νοσοκομείων. 
 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.