Υποχώρηση της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό – Από Σεπτέμβριο και… βλέπουμε

«Φοβούνται το πολιτικό κόστος»

5325292 0

Την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού μετακυλίει η κυβέρνηση παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Κωστή Χατζηδάκη πως η κοινοβουλευτική διαδικασία θα ολοκληρωνόταν το πολύ έως τις αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανέφερε πως το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και πως η ψήφισή του δεν αναμένεται νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός και λοιπά κυβερνητικά στελέχη δεσμεύονταν για την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός του καλοκαιριού, δρομολογώντας πλήθος δημοσιευμάτων για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

«Φοβούνται το πολιτικό κόστος»

Από την Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως η αλλαγή πλάνων από την πλευρά της πλειοψηφίας είναι προϊόν των δυσμενών εξελίξεων στο πεδίο της πανδημίας σε συνδυασμό με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τα οποία συνδέονται άμεσα και με την πρόσφατη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

«Φοβούνται το πολιτικό κόστος» εκτιμούν και προσθέτουν πως «οι παλινωδίες με τη διαχείριση της μετάλλαξης Δέλτα και τα δημοσκοπικά παρεπόμενα από τη ψήφιση του αντεργατικού οδηγούν την κυβέρνηση σε αυτήν την αναδίπλωση». Μάλιστα, αμφισβητούν πως το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Επισημαίνουν δε ότι η συμπολίτευση αναμένεται να αντιμετωπίσει τη σφοδρή αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας του νομοσχεδίου Κεραμέως για την αξιολόγηση των καθηγητών, συμπεραίνοντας ότι «δεν μπορούν να σηκώσουν τόσο μεγάλο πολιτικό φορτίο μέσα στον Ιούλιο».