Υποχωρεί η κυβέρνηση του Λιβάνου μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις

Προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους θα προτείνει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα

γάζα

Ο υπουργός Οικονομικών του Λιβάνου ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, με ανάρτησή του στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί μια “καθησυχαστική λύση” στην οικονομική κρίση.

Νωρίτερα το Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βηρυτού και άλλων μεγάλων πόλεων, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, εκφράζοντας την οργή τους για την πολιτική ελίτ, την οποία κατηγορούν ότι οδηγεί τον Λίβανο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας το κλίμα ήταν εορταστικό, με τους διαδηλωτές κάθε ηλικίας να κρατούν σημαίες και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της “επανάστασης” έξω από εμπορικά καταστήματα και τράπεζες με σπασμένες τις βιτρίνες από τις ταραχές της Παρασκευής.

Από τον νότιο μέχρι τον ανατολικό και τον βόρειο Λίβανο, οι διαδηλωτές έκαναν πορείες, απέκλεισαν δρόμους και έκαψαν λάστιχα, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους μολονότι ένοπλοι πιστοί στο σιιτικό κίνημα Αμάλ έκαναν την εμφάνισή τους για να τους εκφοβίσουν.

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…