Newsroom

Newsroom

Υποβάθμιση και από τον Fitch για τη Βρετανία

Διπλό «σοκ» για την πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετά την υποβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor's, και ο Fitch αναθεώρησε προς τα κάτω τη βρετανική αξιολόγηση.

577193151dc5248f5e8b4974

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, σε «ΑΑ» από «ΑΑ+» προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι προοπτικές της αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Fitch, παραμένουν αρνητικές.

Η υποβάθμιση έρχεται με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εγχώρια οικονομία, τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας και την πολιτική σταθερότητα.

Ο Fitch εκτιμά ότι η αβεβαιότητα, ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα επιφέρει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, επιδείνωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, αλλά και σημαντικές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο.

Αναθεωρεί στο 1,6% την εκτίμηση για την ανάπτυξη της Βρετανίας το 2016, έναντι 1,9% της προηγούμενης εκτίμησης. Το 2017 και το 2018 παράλληλα, το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί μόλις κατά 0,9%.

Ωστόσο, αδύναμες θα είναι και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, λόγω των λιγότερων ευνοϊκών συνθηκών στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας, της μείωσης των μεταναστευτικών ροών και του περιορισμού των ξένων επενδύσεων.

Ο οίκος υποβάθμισε σε ΑΑ από ΑΑ+ και την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας της Αγγλίας με αρνητικό outlook.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…