Newsroom

Newsroom

Υπό το βλέμμα Ερντογάν η αποβατική άσκηση κοντά στις Οινούσσες – Εντυπωσιακές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευτυχώς χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η αποβατική άσκηση των Τούρκων «Efes 2016» στην περιοχή Doganbey, 60 περίπου χιλιόμετρα από τις Οινούσσες.

574d53691dc524ba0b8b4626

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Υπό την στενή παρακολούθηση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας, της οποίας ο αρχηγός δήλωσε την Δευτέρα στο μνημόσυνο Ηλιάκη, ότι σε ότι παράνομο επιχειρεί η Τουρκία θα βρίσκει μπροστά της την Πολεμική Αεροπορία, οι περίπου 7500 τούρκοι πεζοναύτες πραγματοποίησαν την τελική φάση της άσκησής τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο koutipandoras.gr στρατιωτική πηγή «και να ήθελαν να κάνουν κάτι δεν τους αφήσαμε και πολλά περιθώρια όλες αυτές τις ημέρες»

Κάτω από το βλέμμα και του ίδιου του Ερντογάν, οι Ειδικές Δυνάμεις σε συνεργασία με μαχητικά F-16 κονιορτοποίησαν του στόχους τους ενώ πραγματοποίησαν και σενάρια έρευνας και διάσωσης.

Επιθετικά ελικόπτερα Cobra αλλά και τα τουρκικής κατασκευής ΑΤΑΚ επιτέθηκαν σε στόχους υποστηρίζοντας τις νυχτερινές επιχειρήσεις των τούρκων πεζοναυτών.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για τον εντοπισμό των στόχων και των συντονισμό των επιχειρήσεων χρησιμοποιήθηκαν και τηλεχειριζόμενα ιπτάμενα οχήματα τουρκικής κατασκευής Bayraktar TB2 και Southwind.

Στην άσκηση συμμετείχαν και σχεδόν 900 στρατιώτες από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βρετανία, το Κατάρ, το Πακιστάν, την Πολωνία και τη Σαουδική Αραβία







Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή