Newsroom

Newsroom

Ο «αθόρυβος» ερχομός του Νέου Έτους στον κόσμο

Μεγάλες εκδηλώσεις και ρίψεις πυροτεχνημάτων ακυρώθηκαν ή περιορίστηκαν λόγω της αύξησης των μολύνσεων κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

1000 5 0

Υποτονικά αποχαιρετά ο κόσμος του 2021 που φεύγει καθώς οι εορτασμοί σε πολλές χώρες και δήμους έχουν ακυρωθεί καθώς ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση με αριθμούς ρεκόρ κρουσμάτων να καταγράφονται καθημερινά. Συνολικά θα χρειαστούν 26 ώρες, μέχρι τις 12:00 GMT του Σαββάτου, για να έρθει σε ολόκληρη την υφήλιο το 2022. Πολλές πόλεις, ορόσημα για τους εορτασμούς, απέφυγαν τα πυροτεχνήματα με την αλλαγή του χρόνου, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται όπως στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, στην όχθη του ποταμού του Λονδίνου και στους πύργους Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η χρυσή σφαίρα θα πέσει στην Times Square της Νέας Υόρκης, αλλά το πλήθος που θα φώναζε την αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο της χρονιάς θα είναι το ένα τέταρτο του συνηθισμένου μεγέθους, κοινωνικά αποστασιοποιημένο και με πιστοποιητικά των εμβολίων στο χέρι.

 

Παρόλα αυτά, η Νότια Αφρική, η οποία σήμανε πρώτη τον συναγερμό για τη νέα ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή του κορωνοϊού Όμικρον, χάρισε στον κόσμο μία από τις τελευταίες μεγάλες καλές εκπλήξεις της χρονιάς, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που δήλωσε ότι το κύμα Όμικρον είχε κορυφωθεί, και μάλιστα χωρίς τεράστια αύξηση των θανάτων. Η απότομη άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας σήμαινε ότι οι εορτασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν το 2022.

Ανάμεσα στις πόλεις που ακύρωσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις και το Τόκιο, ωστόσο χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να γιορτάσουν παρά τις εκκλήσεις των αρχών να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

Με την ελπίδα να αποτραπεί η συγκέντρωση του κόσμου γύρω από το πολυσύχναστο ορόσημο της διασταύρωσης Shibuya, η πόλη είχε ζητήσει από τον κόσμο να μην επισκέπτεται την περιοχή και έκλεισε όλες τις διαφημιστικές πινακίδες στις 11 το βράδυ. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τα πλήθη μακριά.

Το Δελχί στην Ινδία, εφάρμοσε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ. Η χώρα ζει με τον φόβο επανάληψης της καταστροφικής έξαρσης του ιού που κατέκλυσε τη χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο, πόλεις και πολιτείες επέβαλαν περιορισμούς στις συγκεντρώσεις.

Η αστυνομία της Βομβάης εξέδωσε την Παρασκευή βραδινές απαγορεύσεις στους επισκέπτες δημοσίων χώρων, όπως παραλίες και παραλιακοί πεζόδρομοι, που συνήθως είναι δημοφιλείς τόποι για να δει κανείς το νέο έτος – με τους περιορισμούς να διαρκούν δύο εβδομάδες.

Στη Βόρεια Κορέα το νέο έτος ήρθε με ένα σόου πυροτεχνημάτων και φωτός, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να συμπληρώνει 10 χρόνια στην εξουσία. Το θέαμα έλαβε χώρα με φόντο την πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ στην Πιονγκγιάνγκ.

Στη Νότια Κορέα, η ετήσια τελετή κωδωνοκρουσίας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Σεούλ ακυρώθηκε λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron του κοροναϊού.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…