Newsroom

Newsroom

Υπό προστασία από ένοπλους φρουρούς ο δήμαρχος της Ρώμης, μετά την εξάρθρωση μαφιόζικης οργάνωσης

Με ένοπλη συνοδεία θα κυκλοφορεί στο εξής ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, μετά από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης…

ignazio marino

Με ένοπλη συνοδεία θα κυκλοφορεί στο εξής ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, μετά από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε με όρους μαφίας, σύμφωνα με απόφαση του νομάρχη της περιοχής, που εκτιμά πως η ζωή του Μαρίνο διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση κατά την οποία έγιναν 37 συλλήψεις, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος 100 και πλέον προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται σε ένα αλισβερίσι ανάμεσα σε πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες, με στόχο τη διαβλητή ανάθεση εργολαβιών διαμέσου χρηματισμών, αλλά και απειλών κατά της ζωής όσων δεν συναινούσαν.

Ο Μαρίνο αποφάσισε μετά τις αποκαλύψεις να αναστείλει όλες τις ύποπτες αναθέσεις συμβάσεων από μέρους του δήμου, για να ελεγχθούν εξονυχιστικά σε συνεργασία με τον εθνικό επίτροπο κατά της διαφθοράς που ορίσθηκε από την κυβέρνηση Ρέντσι.

Ανάμεσα στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων διεξάγεται έρευνα είναι και ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος διαψεύδει ότι έχει διαπράξει κάτι επιλήψιμο, αλλά παραιτήθηκε από τη θέση που κατείχε στο δεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας-Εθνική Συμμαχία.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν διαπιστωθεί ότι αυτό το κύκλωμα διαφθοράς είχε παρεισφρήσει και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, δεν αποκλείεται να αποφασισθεί η διάλυσή του και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…