Newsroom

Newsroom

Υπό κράτηση δημοσιογράφος για ανάρτηση κατά του Ερντογάν

Ολλανδή δημοσιογράφος -με καταγωγή από την Τουρκία- κρατείται και ανακρίνεται μετά από ανάρτησή της για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον λογαριασμό της στο Twitter.

571ce3011dc5243a058b4658

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Εμπρού Ουμάρ έγραψε στο Twitter ότι αστυνομικοί βρίσκονται στην πόρτα της και ότι τη μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα στο Κουσάντασι.

H Ουμάρ έγραψε κείμενο στη Metro, καταγγέλλοντας την έκκληση του προξενείου της Τουρκίας στο Ρόντερνταμ προς Τούρκους πολίτες στην Ολλανδία να αναφέρουν περιπτώσεις ανθρώπων που «προσβάλλουν» την Τουρκία και τον ηγέτη της.

Μεταξύ άλλων, η Ουμάρ χαρακτήρισε τον Ερντογάν «δικτάτορα» και «σουλτάνο».

Η ίδια συνέκρινε αυτή την πρακτική με τις πρακτικές του NSB, μία αναφορά στο ολλανδικό ναζιστικό κόμμα στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, είχε δηλώσει για την έκκληση: «Δεν είναι καλό πράγμα και ο πρεσβευτής μας θα ζητήσει εξηγήσεις από τις τουρκικές Αρχές».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γερμανός δημοσιογράφος τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και απελάθηκε στην Αίγυπτο.

«Κάρφωμα» όσων βρίζουν τον Ερντογάν ζήτησε το Τούρκικο προξενείο στην Ολλανδία

Να καταδίδουν όποιον κάνει υποτιμητικούς ή υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του προέδρου Ερντογάν ζήτησε το Τουρκικό προξενείο από τους Τούρκους που ζουν στην Ολλανδία

Μετά το αίτημα για τιμωρία του Γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμερμαν επειδή σατίρισε τον Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία φαίνεται να θέλει να γενικεύσει τέτοιου είδους τακτικές. Έτσι το τούρκικο προξενείο απέστειλε κάλεσμα σε οργανώσεις στην Ολλανδία να αναφέρουν «προσβλητικά και δυσφημιστικά» σχόλια στα social media που θίγουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία.

Για να γίνει μάλιστα πιο εύκολο έδωσε μια επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου όποιος θέλει μπορεί να καταγγείλει επωνύμως όσους προχωρούν σε υβριστικά ή υποτιμητικά σχόλια κατά του Προέδρου.

Αντιδρώντας στην κίνηση αυτή, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ζήτησε εξηγήσεις από την Άγκυρα, ενώ Ολλανδοί διπλωμάτες θα συζητήσουν με Τούρκους ομολόγους τους, με το Τούρκικο προξενείο να φαίνεται ότι προχωρά σε αναδίπλωση, λέγοντας πως η επιστολή εστάλη από έναν αξιωματούχο του και πως η επιλογή των λέξεων οδήγησε σε παρερμηνεία.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…