Υπό κατάρρρευση ο προαστιακός

Συρμός κινούνταν με ανοιχτή πόρτα

ΕΚ προαστιακος

Υπό κατάρρευση φαίνεται πως είναι και ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας, ο οποιός εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο καθημερινά, και γεννά νέα ερωτήματα ως προς την ασφάλεια με την οποία εκτελούνται τα δρομολόγια του ελληνικού σιδηροδρόμου . Συγκεκριμένα, σε συρμό του Προαστιακού, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που τράβηξαν επιβάτες, φέρεται  να κινείται με ανοιχτή την πόρτα!

Πρόκειται για συρμό που εκτελούσε πρωινό δρομολόγιο από το Κιάτο προς την Αθήνα. Ευτυχώς την ώρα εκείνη οι επιβάτες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν λίγοι καθώς αν το τρένο ήταν γεμάτο, ο κίνδυνος να βρεθούν επιβάτες εκτός του συρμού θα ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερος. Το περιστατικό επιβεβαίωσαν στο «Εθνος» και πηγές της Hellenic Train επισημαίνοντας ότι ο συρμός υπολογίζεται ότι κινήθηκε με ανοιχτη την πόρτα για περίπου 3 – 4 λεπτά μετά το πέρασμά του από την Νέα Πέραμο. Αμέσως μόλις αυτό έγινε αντιληπτό, ο συνοδός προιστάμενος του συρμού ασφάλισε την πόρτα χειροκίνητα.

Το συμβάν δημιουργεί ερωτηματικά και για την ποιότητα της συντήρησης του τροχαίου υλικού, το οποίο μπορεί να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο (ΓΑΙΑΟΣΕ), αλλά μισθώνεται από την ιταλική εταιρία λειτουργίας του σιδηροδρόμου, στην οποία ανήκει και η τεχνική βάση συντήρησης.

Να σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες και βάσει των εργοστασιακών προδιαγραφών, ο συρμός δεν πρέπει να ξεκινήσει εάν κάποια από τις πόρτες είναι ανοιχτή. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή και όπως φαίνεται στο βίντεο, ο συρμός όχι μόνο ξεκίνησε ενώ η πόρτα δεν είχε ασφαλίσει, αλλά κατάφερε να αναπτύξει και υψηλές ταχύτητες 100 – 120 χλμ την ώρα, χωρίς προφανώς ο μηχανοδηγός να έχει κάποια σχετική ένδειξή στο ταμπλό του ώστε να σταματήσει.

Το συμβάν και οι αιτίες για τις οποίες δε δούλεψαν τα συστήματα ασφαλείας θα διερευνηθεί από την εταιρία προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι προκάλεσε την εμπλοκή στην αυτόματη ασφάλιση της θύρας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…