Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λευκίμη Σουφλίου

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε δασική έκταση στην Λευκίμη Σουφλίου, παρά μόνο διάσπαρτες καύσεις  

αρχείο λήψης 1

. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία οι ενισχυμένες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς και επί δύο ημέρες δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της, παραμένουν στην περιοχή.

«Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, που θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, είναι να εξαλειφθούν και οι μικρότερες εστίες και σ’ αυτό θα συνδράμουν εκ νέου αύριο το πρωί και τα εναέρια μέσα με ρίψεις νερού», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, συμπληρώνοντας ότι το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν το απόγευμα οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, έντασης έως και τέσσερα μποφόρ, οι οποίοι προκαλούσαν αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται πως στην περιοχή μετέβη σήμερα το μεσημέρι και ο αρχηγός Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στο σημείο παραμένει ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστής πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος, Σπύρος Βαρσάμης, ο οποίος έχει και τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…